Скритата фаворитка: Паолини записа успешен олимпийски дебют и се устреми към нов голям финал!

от в 14:42 на 27.07.2024
Георги Димитров

Първата победа в тениса на Олимпийските игри в Париж е на сметката на Жасмин Паолини, кято продължава със страхотните си изяви през сезона. Лъчезарната италианка спечели откриващия си двубой срещу представителката на северната ни съседка Ана Богдан с резултат 7-5 6-3 за 1 час и 40 минути игра. Световната номер 5, която през този сезон се намира в най-добрата си форма, достигайки до 2 финала от Големия шлем, определено ще е сред фаворитките за медали, а не изглежда невъзможно и  да погледне към златото, имайки предвид, че един от загубените финали бе именно на кортовете на Ролан Гарос, където се провежда и Олимпиадата. 

Мачът се игра на закрито, поради дъждовното време в Париж, а по-ниско ранкираната румънка стартира по-концентрирано и допускаше по-малко грешки, а това доведе и до много сериозен аванс в нейна полза рано в срещата.

Богдан се откъсна с 2 пробива напред и сервираше при 4-1, но тогава Паолини започна да играе все по-агресивно и намали грешките и много скоро обърна нещата в своя полза след 4 поредни спечелени гейма. Италианката имаше възможност да вземе 5-ти пореден такъв, което щеше да сложи край на първия сет в нейна полза, но румънката успя да се спаси и изравни за 5-5. Силите на 96-тата в света не стигнаха за повече и до тайбрек не се стигна, а Паолини спечели първия сет с резултат 7-5.

Вторият сет също започна равностойнно, но се стигна до 4-тия гейм, в който Паолини осъществи нов пробив, с който поведе с 3-1 и се доближи максимално до победата. Ана Богдан даде всичко от себе си, опитвайки се да остане в мача, като обърна гейм от 0-40 и предотврати нов пробив, но не можа да затрудни сервиса на Паолини и така се оформи резултата във втория сет 6-3 за италианката.

В следващият си двубой, 2-кратната "мейджър" финалистка ще срещне някоя измежду Магда Линет и детето чудо Мира Андреева, като и двете пристигнаха в Париж след спечелени титли на ниво WTA 250 през изминалата седмица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Скритата фаворитка: Паолини записа успешен олимпийски дебют и се устреми към нов голям финал! Георги Димитров
Теми:  
wta | жасмин паолини | Обзори | олимпийски игри 2024 | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook