Скритата фаворитка е аут: Наваро спря серията от 8 победи на шампионката в Бад Хомбург!

от в 16:46 на 05.07.2024
Елеонора Александрова

Ема Наваро е втората осминафиналистка в Уимбълдън! Американката надви една от тенисистките, намиращи се в най-добра форма, Диана Шнайдер, с резултат 2:6 6:3 6:4 за 1 час и 55 минути игрово време и се класира за втората седмица на Шампионата за първи път в кариерата си, след като до тази година тя никога не е печелила мач от основната схема, a в следващия кръг тя би могла да срещне Коко Гоф. 

Рускинята наложи показа защо в предишните два кръга отстрани бивша номер едно и шампионка от Шлема, малагайки своя мощен стил на игра, което накара представителката на топ 20 да допуска множество неточности при разиграванията, тъй като беше поставена под сериозен натиск. Това позволи на шампионката от Бад Хомбург да реализира два пробива - един още при първия сервис гейм на Наваро и още един при резултат 3:1. От своя страна, световната номер 30 не остави никакви шансове при подаванията си, губейки само четири точки в тях и така с резултат 6:2, Шнайдер поведе в сетовете.

Коренно различна бе втората част за рускинята. По време  на целия сет тя съумя да спечели едва един сервис гейм, но америнанката не се възползваше особено лесно от слабостите на опонентката ѝ, тъй като между втория и шестия гейм станахме свидетели на цели пет поредни пробива. Все пак Наваро бе тази, която стабилизира играта си във всеки един аспект, което ѝ позволи да поеме инициативата във втората половина на сета и с 6:3 да изравни резултата.

Третата част започна равностойно за двете тенисистки, ала в нейното начало Шнайдер получи нараняване на ръката, поради което, при резултат 2:1 в полза на Наваро, рускинята взе медицинско прекъсване, а впоследствие още веднъж прекъсна играта по същата причина. Това определено се отрази негативно на представянето на 20-годишната тенисистка, която макар и да продължаваше да се бори, не съумя да бъде достатъчно конкурентна на световната номер 17 и така Наваро се класира за своя втори пореден "мейджър" 1/8 финал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Скритата фаворитка е аут: Наваро спря серията от 8 победи на шампионката в Бад Хомбург! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | даяна шнайдер | ема наваро | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook