Скръбни вести: Бивш треньор на Надал почина на 56-годишна възраст

от в 10:45 на 02.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал е един от състезателите с най-добра физически подготовка в световния спорт и никой не си позволява да го подценява, дори когато изглежда на ръба на своите сили. Ясно доказателство за това твърдение беше тазгодишния финал на Аустрелиън Оупън, когато Матадора навакса два сета и пробив пасив, за да осъществи фамозен обрат над Даниил Медведев. Още по-впечатляващото в случая е, че Рафа тогава се завръщаше след 6-месчно отсъствие от корта, но неговото тяло за пореден път надскочи човешките възможности.

Всички помним каква машина за мускули представляваше испанеца в началото на своята кариера, а голямата заслуга е на бившия футболист Едуардо Мена. Неговата кариера далеч не е толкова успешна спрямо тази на манакореца, като не достига до по-високо ниво от втората дивизия на Испания, само че впоследствие отваря собствени фитнес, който го изстрелва на върха в бранша.

Мена години наред е кондиционен треньор на редица от звездите на Реал Мадрид, сред които спадат Роберто Карлош, Серхио Рамос и Кристиано Роналдо. Именно Едуардо е неотлъчно до 22-кратния шампион от Шлема, когато той точно пробива в мъжкия тенис и е първият човек допуснат от Тони Надал в екипа на племенника му.

За съжаление, то Мена в последните месеци страдаше от разширение на аортата и трябваше да премине през сериоя от две операции тази сряда, но лекарските усилия не са били достатъчни и сърцето на 56-годишния мъж е спряло да тупти завинаги.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скръбни вести: Бивш треньор на Надал почина на 56-годишна възраст Калоян Соколов
Теми:  
atp | едуардо мена | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook