Слаб Димитров отстъпи на 19-годишен квалификант в Акапулко

от в 07:24 на 19.03.2021
Валери Андреев

Лоренцо Музети демонтрира добра, стабилна и уверена игра и заслужено отстрани Григор Димитров след 6:4 7:6(3) в полза на квалификанта. В хода на двубоя Димитров изпитваше сериозни трудности от форхенд, а също така днес цялостно в играта му липсваше постоянство, което позволи на италианеца да постигне дебют в полуфиналната фаза на надпревара от ATP 500!

Срещата започна по-добре за Лоренцо, който, след като откри своята сметка с гейм на 15, съумя благодарение на двойна грешка и два колебливи удара на Григор да се добере до 0:40. Димитров обаче съумя да се задържи в гейма след ас и два отлични удара, а въпреки новопоявилите се неприятности и четвърти отразен брейкбол нашето момче съумя да затвори подаването си. Затрудненията за първата ни ракета не приключиха дотук, тъй като нов колеблив гейм, този път с две двойни от ракетата на Гришо, отиде в сметката на Музети, а минути по-късно италианецът вече имаше преднина от 4:1.

Последваха силни минути за Димитров, в които българинът успя да направи няколко последователни качествени отигравания от форхенд, което не бе често срещано явление в откриващите геймове, а по-солидната игра веднага даде резултат и нашият представител се добра до 4:4. Това обаче не сломи съпротивата на Лоренцо, който отново демонстрира стабилност, за да пробие за 5:4, а впоследствие след нова грешка от дланния удар на Димитров в поредния му неубедителен сервис гейм сетът отиде в сметката на квалификанта.

Във втората част ситуацията за Григор не се подобри и той отново изпитваше сериозни трудности в това да намери постоянството си и въпреки че съумяваше да се задържи в началото на сета, то играта на Григор видимо страдаше. Основна причина за това отново беше перфектната игра на Лоренцо, който продължаваше да бъде изключително убедителен. 

Григор първи пробив в хода на сета за 3:2, ала това се оказа крайно недостатъчно, защото нова серия от грешки и скъсан кордаж при геймбол за Димитров моментално върнаха италианеца в битката. Последваха нови трудни геймове, в които тактиката на Музети да задържи топката в игра, силно затрудняваше Димитров, и макар че нашето момче седеше близо в резултата, Лоренцо съумяваше да доминира. По този начин той се добра до 5:4, когато хасковлията трябваше да сервира за оставане в двубоя.

10-ият гейм в мача се оказа изключително тежък за Димитров, който стартира неуверено и загуби три последователни точки, които имаха статута и на мачболи за Музети. Нашето момче се възползва от напрежението, което бе обхванало съперника му, и след няколко солидни точки и нова отразена възможност за спечелване на мача Гришо успя да спаси подаването си.

Точно когато нещата изглеждаха, че Димитров ще успее да вкара срещата в тайбрек, недопустими пропуски от ракетата на българина, придружени от двойна грешка, за подариха на квалификанта шести мачбол. Въпреки това обаче надеждите на Григор за обрат останаха живи след отлична атака и топка, кацнала на линията, които доведоха до изиграването на решителен тайбрек.

В него Димитров стартира страхотно с минибрейк, ала двойна грешка веднага върна Музети в дългия гейм. В тези моменти на мача се наблюдаваше пълна липса на сервис в играта и на двамата, но въпреки това квалификантът съумя да вземе двете си подавания за 3:2, а впоследствие и да пробие за 4:2. Неубедителна атака, завършила с неуспешно воле за Григор, пък изпрати и второто му подаване в сметката на италианеца, с което той се добра до 5:2, а кошмарна къса на Димитров осигури нови четири мачбола на Лоренцо. Този път обаче връщане назад за Гришо нямаше, който след нова грешка отстъпи със 7:3 в тайбрека, а с това бе сложен край и на участието му в надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Слаб Димитров отстъпи на 19-годишен квалификант в Акапулко Валери Андреев
Теми:  
григор димитров | лоренцо мусети

Коментари





Следвайте ни в Facebook