Слаб старт, съвършен финал: Швьонтек загуби сет, но се справи с екзекуторката на Винъс в Синсинати

от в 23:18 на 17.08.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек си осигури място в четвъртфиналите на WTA 1000 надпреварата в Синсинати след труден успех над световната №24 Кинуен Женг. Китайката, която в предходния етап спря устрема на Винъс Уилямс, днес се бе запътила към нов успех, но топ поставената пое контрола в свои ръце и осъществи обрат с 3:6 6:1 6:1, за да оформи сблъсък с Маркета Вондрушова в битка за класиране на полуфинал.

В началните минути на мача полякинята бе бледа сянка на себе си, тъй като в по-голямата си част ударите ѝ бяха лишени от скорост и дълбочина, поради което ставаха лесна плячка за азиатката. Женг бързо се възползва от ситуацията и благодарение на безупречното насочване на своите удари се оттегли на първата почивка с преднина от два пробива и 3:0. Впоследствие тя продължи да бъде по-активната от двете състезателки и безпроблемно прибави дебютната част към своята сметка.

След почивката между сетовете обаче световната №1 излезе на корта напълно преобразена и непрекъснато пласираше ударите си в близост до линиите, принуждавайки китайката да отстъпва назад и да изпада в глуха защита. Същевременно Швьонтек бе непоколебима в геймовете на посрещане и спечели всяко от подаванията на своята опонентка, за да възвърне паритета в отделните части.

Доминацията на топ поставената се запази и в третия сет, където Женг продължаваше да няма отговор на перфектно конструираните атаки на четирикратната шампионка от Шлема. Без никакво губене на време Ига осъществи два пробива и съвсем скоро можеше да ликува с крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Слаб старт, съвършен финал: Швьонтек загуби сет, но се справи с екзекуторката на Винъс в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | кинуен женг | Обзори | синсинати

Коментари
Следвайте ни в Facebook