Слаб Вавринка допусна обрат срещу Гофен

от в 14:17 на 14.05.2019
В
Давид Гофен реализира впечатляващ обрат над Стан Вавринка в първия кръг на турнира в Рим в относително слаб мач, в който нито един от двамата тенисисти не показа най-доброто, на което е способен. Все пак белгиецът се оказа по-стабилният днес, като в последните два сета от двубоя Давид даде на съперника си едва два гейма, надделявайки след крайното 4:6 6:0 6:2. Във втори кръг той ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро.

Първите седем гейма в двубоя преминаха под цялостния контрол на сервиращите, като по време на осмия гейм, при резултат 15:30 в полза на Вавринка, тенисистите трябваше да вземат сравнително дълга почивка от десетина минути, след като зрител на корта имаше съмнения за сърдечен удар и доктор трябваше да се погрижи за него.

След паузата Стан нанесе пробив след няколко неточности от страна на Гофен, който впоследствие обаче реализира мигновен рибрейк, за да остане ,,жив” в частта. За съжаление на Гофен, при 5:4 последва фрапантен сервис гейм от негова страна, като след две непредизвикани, както и разочароващите две поредни двойни грешки, белгиецът предаде сета.



Въпреки загубата на първата част, Гофен преживя истински ,,ренесанс” в представянето си по време на втората, докато Вавринка устремно вдигаше показателите си на непредизвикани грешки. Давид започна с ранен брейк, който впоследствие бе затвърден, след като бившият номер седем отрази две възможности за връщане на пробива, а в крайна сметка той се оттегли на стола за почивка с аванс от два брейка и 3:0 след нова порция неточности от ракетата на Стан.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1128246064056807424?s=20

Пропадането на швейцареца във втората част продължи, след като той инкасира и трети пробив, който позволи на Гофен да ,,върже геврек” на съперника си и да форсира трети решителен сет.

Все пак Стан прекрати негативната серия и се пребори за първия гейм в третата част, надавайки мощен вик, а това сякаш породи колебания у Гофен, който откри две възможности за пробив пред своя опонент, но в крайна сметка след няколко кадърни отигравания белгиецът изравни резултата.



Тогава последва нов слаб гейм от Вавринка, след като стабилността на Гофен от дъното на корта увенча бившия номер седем с поредния пробив в неговата сметка. Това даде още по-голям импулс в представянето на белгиеца, който при 3:1 реализира още един брейк след няколко съвършени пуснати удара, на които Вавринка не бе способен да отговори.

Не след дълго Давид фиксира преднината си на 5:1, като все пак скоро му се наложи да сервира за успех в срещата, а след нова поредица от грешки от дланния удар на Вавринка впечатляващият обрат в полза на белгиеца бе факт.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Слаб Вавринка допусна обрат срещу Гофен В

Коментари





Следвайте ни в Facebook