Слабо играещ Чилич отстъпи на Гуидо Пея; Цонга с нова контузия

от в 17:25 на 16.04.2019
В
Марин Чилич отпадна след 3:6 7:5 1:6 от Гуидо Пея за 2 часа и 15 минути игра. По този начин той записа и второ поредно отпадане още в откриващия си мач, след като в Маями отстъпи на Андрей Рублйов в два сета!

Днес хърватинът не очарова с нищо на корта, а голям брой неточности и нисък процент на вкаран първи начален удар, бяха след основните причини за загубата му.



През първата част, Марин водеше с 2:0, но взимайки едва един гейм до края на сета и допускайки цели три пробива, в крайна сметка предаде частта в полза на Пея.

Във вторият сет нещата за Чилич изглеждаха още по-критични, след като 7-мият поставен изоставаше с брейк при 5:4, но в крайна сметка подем в играта му доведе до два поредни пробива и по този начин той успя да изравни в отделните част.

Подобрението в играта на Марин обаче бързо изчезна и въпреки че той успя да открие сета с брейк, то шест поредни гейма за Пея, пратиха сета в неговата сметка и така и класираха Гуидо напред.



В третия кръг аржентинецът ще срещне победителят от Стан Вавринка или Марко Чекинато, а след днешната си победа най-вероятно Пея ще дебютира и в топ 30 от следващата седмица!

Измъчваният от контузии, Жо-Вилфрид Цонга, отново може би ще пропусне остатъка от сезона след като получи неприятна травма повреме на мача си днес. Силни болки ниско в областта на гърба бяха причината за дискомфортите му, а въпреки обезболяващите, които прие, французинът трябваше да се откаже при 4:6 0:2 от срещата си с Тейлър Фриц.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Слабо играещ Чилич отстъпи на Гуидо Пея; Цонга с нова контузия В

Коментари





Следвайте ни в Facebook