Слабо начало, силен завършек: Александър Зверев се класира за четвъртия кръг на US Open

от в 03:21 на 05.09.2020
Петър Колев


Александър Зверев се класира за осминафиналите на втория за годината турнир от Големия шлем US Open след победа в четири сета над поставения под №32 Адриан Манарино. Това бе трета среща между двамата тенисисти, като това е първият мач, в който французинът съумява да спечели сет срещу германеца. С днешната си победа Зверев се класира за своя втори пореден осминафинал на US Open, като миналата година отстъпи пред Диего Шварцман, а тази ще се изправи срещу Алехандро Давидович Фокина.

Мачът започна нервно и за двамата тенисисти, които не се чувстваха достатъчно комфортно на сервис. Манарино бе първият, който осъществи пробив в срещата, но не съумя да затвърди и допусна моментален рибрейк. Зверев показа характер в следващия гейм, обръщайки го от 0:40, за да достигне до перитет в геймовете - 4:4. Достигна се до тайбрек, в който двойните грешки на германеца и дълбоките ретури на французина се оказаха решаващи за изхода на сета, който световният №39 затвори от третия опит - 7:6(4).



С напредването на двубоя Зверев започваше да става все по-конкурентен на поставения под №32 в дългите разигравания, но все още изпитваше затруднения на сервис. Той показа хладнокръвие и измъкна подаването си в седмия гейм след спасена точка за пробив. Сервирайки за оставане в сета, Манарино не успя да намери помощта на първия си сервис, като по този начин се достигна до дълги разигравания, в които по-стабилен беше световният №7. Той реализира втория си сет пойнт, за да изравни резултата в отделните части - 6:4.



Спадът в играта на Манарино продължи и в началото на третия сет, когато инкасира пробив и набързо изостана с 0:3. Французинът поиска медицински таймаут заради проблеми в областта на бедрото. Това прекъсване се отрази положително за него, тъй като съумя да се противопостави на сервиса на Зверев и да върне пробива. Въпреки това възходът в играта на бившия №3 беше осезаем и той реализира нови два брейка за крайното 6:2.



Германецът значително подобри нивото си на сервис и започна да реализира повече уинъри както от форхенд, така и от бекхенд, отлично контрирайки акциите на Манарино към мрежата. Зверев реализира пробив за 3:1 благодарение за дълбоките си ретури и колебливото представяне на французина от сервис. Сервирайки за оставане в мача, французинът отново се пропука под натиска на отличната игра от дъното на корта на световния №7. По този начин Зверев затвори срещата за по-малко от три часа игра на корта за крайното 6:7(4) 6:4 6:2 6:2.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Слабо начало, силен завършек: Александър Зверев се класира за четвъртия кръг на US Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook