0:7 вече е в историята: Оже-Алиасим най-после победи Медведев и приключи клей мъките му

от в 19:13 на 31.07.2024
Николай Маринов

Феликс Оже-Алиасим поднесе още една изненада в днешния ден, елиминирайки поставения под номер 4 в схемата Даниил Медведев с 6:3, 7:6(5) за 1 час и 42 минути игра. Очакваше се равностоен двубой между двамата топ състезатели, тъй като въпреки негативната си статистика, то канадецът е показвал, че може да затруднява Медведев, а освен това те никога не бяха играли на клей, където категорично канадецът се чувства по-комфортно. В крайна сметка Оже-Алиасим освободи Медведев от неговите мъки на омразния му Ролан Гарос и ще играе с един измежду Каспър Рууд и Франсиско Серундоло за влизане в 1/2-финалите.

Началото на мача наиситина беше равностойно, като и двамата печелеха лесно своите подавания. В четвъртия гейм за Феликс Оже-Алиасим се отвори възможност за пробив, но тя не беше реализирана. При 4:3 за своя съпреник Медведев трябваше да сервира с нови топки, но точно тогава времето в Париж реши да се намеси и прекрати двубоя при 0:30 в подаването на Медведев.

Срещата бе спряна за половин час след краткото преваляване. Дори и паузата не помогна на Медведев, който загуби подаването си на нула. Оже-Алиасим нямаше проблеми в последното си подаване и благодарение на хубави сервиси успя да затвори сета със 6:3, като само един пробив беше достатъчен.

Статисктиката потвърждава превъзходството на канадеца в първия сет- при него е положително съотношението между уинъри и грешки, докато при Медведев грешките бяха много повече от завършващите удари. Канадецът излизаше по-често на мрежата и се възползваше от пасивната позиция на Медведев на мрежата. Освен това младият тенисист използваше успешно и къси топки срещу високия почти два метра руснак.

Вторият сет започна с подаване на Медведев, който изгледаше че ще спечели лесно първия си сервис гейм само че се наложи да работи много повече, за да може все пак да го вземе. Първата точка за пробив дойде още в третия гейм, но руснакът намери начин да се справи в ситуацията.

Последваха комфортни сервис геймове и за двамата. Залогът с напредването на сета се вдигаше, а предвид неговия оспорван характер беше логично да се стигне до тайбрек. Тайбрекът вървеше точка за точка, докато при 3:3 точки Оже-Алиасим не направи двойна грешка. Радостта на Медведев не беше дълга и след отлична игра неговият съперник върна мини пробива и дори успя да поведе, след като Медведев на свой ред върна жеста и допусна двойна грешка при следващото си подаване.

При първия си мачбол канадецът сбърка воле на мрежата, но това не беше фатално, тъй като реализира успешно втория. Медведев заложи на тактиката сервис-воле на втори сервис, но това се оказа погрешно решение за руснака.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
0:7 вече е в историята: Оже-Алиасим най-после победи Медведев и приключи клей мъките му Николай Маринов
Теми:  
даниил медведев | олимпийски игри 2024 | париж | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook