След 2 отказвания: Кузманов се завърна в Добрич с триумф над 2-кратен Чаланджър шампион!

от в 17:55 на 10.09.2024
Елеонора Александрова

Бившата втора ракета на България, Димитър Кузманов, започна успешно участието си на Чалънджър турнира в Добрич. Пловдивчанинът в момента е на прага от напускане на топ 400, намирайки се на незадоволителната 382-ра позиция в световната ранглиста. Кузманов пропусна немалко част от пролетните турнири заради контузия, но се завърна със спечелена титла в Астана, която го върна обратно сред първите 300.

За съжаление, то последвха нови две отказвания на Мико, който се оказа, че е играл с разтегнат мускул на корема в Казахстан. Изглежда обаче, че физическите проблеми на българина са вече в историята, тъй като днес той победи бивш представител на топ 130 и двукратен Чалънджър шампион, в лицето на италианеца Раул Бранкачо с резултат 7:5 6:3 за 1 час и 33 минути игрово време. В следващия кръг деветият поставен ще се изправи срещу латвиеца Роберт Щромбахс, който днес по-рано сътвори обрат срещу новата голяма надежда на българския тенис, а именно 15-годишния Иван Иванов.

Срещата започна обещаващо за Бранкачо, който разполагаше с точка за пробив още в първия гейм на двубоя, но Кузманов показа здрави нерви и спаси подаването си. Последваха минути, в които двамата тенисисти успешно печелеха своите сервис геймове, докато не се стигна до 3:2 в полза на нашия сънародник, когато той проби и се длобижи на само гейм от спечелването на сета при 5:2.

Отговорът на Бранкачо беше светкавичен и той повиши значително качеството на своите ретури, за да осъществи рибрейк и да изравни резултата при 5:5. Наглед италианецът беше поел инициативата, само че родният ни представител беше на друго мнение и спечели следващите 2 гейма, за да измъкне този толкова оспорван сет.

Превъзходството на нашия тенисист продължи и във втората част, където той скоропостижно излезе напред с 3:0. Серията на пловдивчанина не приключи тук и той отново отмъкна съперниковия начален удар, за да сервира за крайния успех при 5:1 в своя полза.

Последва известен спад в играта на Кузманов и неговият съперник върна единия от двата си пробива изоставане, но нямаше сили за нещо повече и така България ще има двама 1/8-финалист в Добрич, след като Александър Донски също се класира за тази фаза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След 2 отказвания: Кузманов се завърна в Добрич с триумф над 2-кратен Чаланджър шампион! Елеонора Александрова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | добрич | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook