След 2 победи за деня и близо 6 часа на корта: Шварцман е на финал в Рио!

от в 04:20 на 20.02.2022
Мартин Петков

Диего Шварцман, който е бивш шампион от турнира в Рио, по-рано днес спечели двубоя си от четвъртфиналите срещу Пабло Андухар след 3 часа и 34 минути на корта, за да може да срещне за втора поредна седмица в полуфинален сблъсък своя сънародник Франсиско Черундоло.

Световният номер 100 също имаше среща от четвъртфиналната фаза, която бе непосредствено преди мача на третия поставен. Нивото, което двамата демонстрираха за играчи, които вече са били на корта по-рано през деня, беше нещо удивително. Дългите и изморителни разигравания, характерни за червената настилка, биваха накъсвани от чести излизания в близост до мрежата на световния номер 14. Шварцман преодоля на няколко пъти криза в играта си, свързана с натрупаната умора, но за пореден път доказа, че е боец, като даде всичко от себе си, за да триумфира след 7:6(4) 6:3, "заковавайки" часовника, отмерващ продължителността на мача, на 2 часа. Във финала на Ел Пеке му предстои да срещне победителя от двубоя между Карлос Алкарас и Фабио Фонини.

Шварцман, чувстващ изнемощялост в първите минути, допускаше множество неточности в играта си, което донесе ранен пробив аванс на по-младия му колега. Черундоло усети, че сънародникът му изпитва проблеми от физическо естество, като вдигна темпото на игра в търсене на втори брейк, ала след 17-минутен гейм първата ракета на Аржентина удържа подаването си и запази интригата. Световният номер 14 трупаше все повече сили с всяка изминала точка, бореше се за всеки метър на корта и съдбата му се отплати, след като той съумя да отрази три сетбола и вкара частта в тайбрек. Дългият гейм премина изцяло под контрола на Шварцман, който на няколко пъти беше подпомогнат от противника си, за да отмъкне откриващия сет.

Черундоло се поддаде на емоциите от загубеното предимство в първата част, като грешеше често в началото на втората и лековато предаде подаването си в актива на своя именит сънародник. Шварцман за момент почувства неразположение в придвижването си, от което световният номер 100 се възползва, за да видим възстановяване на паритета. Бившият шампион експресно отговори с нова силна серия на ретур, с което възобнови преднината си. Шварцман не допусна спад в оставащите мигове до края и още при сервис на съперника си сложи точка на спора, поздравявайки се с успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 2 победи за деня и близо 6 часа на корта: Шварцман е на финал в Рио! Мартин Петков
Теми:  
atp | диего шварцман | полуфинал | рио | рио де жанейро | франсиско черундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook