1 ден и редица прекъсвания по-късно: Медведев се пребори за 1/8-финал с Григор на Уимбълдън

от в 18:56 на 06.07.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев ще се изправи срещу Григор Димитров през утрешния ден в 1/8-финалите на Ролан Гарос. Световният номер 5 имаше трудната задача да премери сили с Ян-Ленард Щруф, който се намира в отлична форма и през този сезон завоюва дебютната си титла в ATP Тура. Руснакът трябваше да завърши срещата си още вчера, но лошото време и тежкия съперник тестваха на максимум неговото търпение, само че фаворитът не допусна изненада и се наложи с крайното 6:1 6:3 4:6 7:6(3) за 2 часа и 22 минути.

Досега Димитров и Медведев са се изправяли цели 10 пъти един срещу друг, а бившият шампион от US Open има преднина от 7:3 победи, като през този сезон надигра рутинно първата ни ракета с 6:4 6:4 в Индиън Уелс, но добрите новини са свързани с това, че Григор се е поздравил с успех при единствения им мач на трева.

Срещата започна кошмарно за шампиона от Мюнхен, който изобщо не можеше да разчита на мощния си начален удар и спечели едва 3 точки на втори сервис за целия сет. Медведев пък отново изповядваше тактиката си да посреща далеч зад основната линия, а това му помагаше да абсорбира силата на съперниковия начален удар. Всичко това помогна на руснака да поведе с 5:0 и скоро първата част беше в историята.

Щруф съумя някак да поддържа баланса в началото на втория сет, спасявайки редица точка за пробив в самото начало и дори водеше в резултата до 3:2 в своя полза, само че впоследствие бившият номер едно влезе в серия от 4 последователни гейма и се приближи максимално до победата, повеждайки с 2:0 в отделните части. 

Медведев обаче беше напълно лишен от началния си удар в третия сет, където не реализира нито един ас и допусна три двойни грешки. Това позволи на аутсайдера да пробие в седмия гейм, но петият поставен веднага осъществи рибрейк. За съжаление на московчанина, то неговата игра се разпадна изцяло в следващите минути и по-нискоранкираният играч стигна до нов брейк, който му позволи да измъкне успеха в частта.

Тогава дойде и вече споменатата дъждовна пауза, която прекъсна играта за близо 24 часа, а след подновяването имаше още няколко паузи, които допълнително изнервиха играчите. Двамата гиганти най-после показаха пълния потенциал на своите сервиси и се стигна до първи тайбрек, в който Щруг спечели феноменална размяна в близост до мрежата, за да поведе с мини пробив, но бившият номер едно възстанови равенството при 3:3 с изящен лоб. Оттам насетне миналогодишният 1/2-финалист беше безупречен, печелейки 4 поредни точки, за да си гарантира сблъсък с Григор Димитров.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
1 ден и редица прекъсвания по-късно: Медведев се пребори за 1/8-финал с Григор на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | следващ съперник | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook