След 26 поредни загуби срещу топ 10 играчи: Хачанов спря черната си серия и съкруши Циципас

от в 07:36 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас напусна рано и надпреварата в Маями. Гъркът предупреди, че не се намира в оптимална физическа форма за двата Мастърса в САЩ и това се потвърди с играта му, след като той отпадна на старта в Индиън Уелс, а съдбата му не беше много по-различна и във Флорида, където той беше надигран още на осминафиналите от Карен Хачанов - 6:7 (4) 4:6. По този начин руснакът взе реванш за поражението си от полуфиналите на Аустрелиън Оупън срещу същия съперник и го надигра за пръв път изобщо в своята кариера, след като досега беше губил и в шестте им срещи. Освен това сребърният медалист от Токио прекъсна серия от 23 поредни загуби в двубоите си срещу представители на топ 10, побеждавайки играч от подобен калибър за пръв път от 2019-та година насам и в четвъртфиналите ще премери сили с аржентинеца Франсиско Серундоло.

Началото на срещата беше изключително равностойно и Циципас показа наченки за завръщане към най-добрия си тенис, като неколкократно пласира изумителни форхенди по късия диагонал. Хачанов пък се стремеше да упражнява постоянен натиск към обратния удар на опонента си, но слайсът на гърка издържаше отлично на тези атаки и това го отведе до два поредни брейкбола в седмия гейм. Тогава сервисът на световния номер 16 се притече на помощ и до изненада не се стигна, а в крайна сметка частта трябваше да бъда решена от тайбрек. Там нещата вървяха точка за точка до 3:3, ала по-нискоранкираният играч пое нещата в свои ръце от този момент насетне и спечели 4 от следващите 5 разигравания, за да си осигури спечелването на откриващия сет.

Сервисът на Циципас се срина тотално във втората част, където той пласираше едва 55 процента от първите си подавания в игра, докато неговият опонент правеше това в над 8 от 10 случая и можеше да разчита на редица лесни точки от началния си удар. Хачанов имаше самочувствието да играе с преднина в резултата и рядко пропускаше да завърши топката, когато получи удобно възможност, което закономерно му позволи да реализира дебютен пробив в сблъсъка и за него не представляваше проблем да запази до последно преднината си, поздравявайки се със своя юбилеен 50-ти спечелен мач в сериите "Мастърс".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 26 поредни загуби срещу топ 10 играчи: Хачанов спря черната си серия и съкруши Циципас Калоян Соколов
Теми:  
atp | карен хачанов | маями | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook