След 3-часова битка: Бивша шампионка в турнира се сбогува с US Open още на старта

от в 23:04 на 28.08.2023
Мирела Николова

Шампионката от 2017-а година Слоун Стивънс не успя да премине откриващия кръг на тазгодишния US Open, отстъпвайки още на старта в оспорван сблъсък срещу световната №19 Беатриз Хадад Мая. Бразилката бе максимално притисната от своята противничка в големи периоди от двубоя, но въпреки това поставената тенисистка бе по-стабилната от двете в решителните моменти и успя да затвори срещата в своя полза с крайното 6:2 5:7 6:4 след точно 3 часа игра. Така тя продължава към втория етап, където ще се изправи срещу друга представителка на домакините в лицето на Тейлър Таунсенд.

Дебютната част премина изцяло под доминацията на южноамериканката, която значително превъзхождаше противничката си в силата на ударите и непрекъснато принуждаваше Стивънс да отстъпва назад и да заема отбранителна позиция. Това изведе Хадад Мая до два пробива и скоропостижен успех в сета след само 33 минути престой на корта.

Бившата шампионка обаче нямаше никакво намерение да се предава и черпейки допълнителна мотивация от трибуните, съумя да повиши нивото си на представяне и често можехме да я видим да контраатакува. В края на сета Стивънс трябваше да покаже сериозна борбеност, за да удържи натиска от страна на бразилката, но в крайна сметка след разменен пробив равенството се запази до 5:5. Сервирайки за вкарване на тази част в тайбрек обаче, Хадад Мая се поддаде на напрежението и допусна серия от непредизвикани пропуски, с което подари сета на съперничката.

Битката продължи да бъде силно ожесточена и в решителния трети сет, където всяка от двете тенисистки демонстрираше най-доброто, на което е способна, и първокласните разигравания изобилстваха. Въпреки това обаче мощта на бразилката оказа своето влияние и тя успя да реализира общо пети пробив, за да поведе с 4:3, след което без затруднения достигна до крайната победа.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След 3-часова битка: Бивша шампионка в турнира се сбогува с US Open още на старта Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | беатриз хадад мая | Обзори | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook