След 3 пропуснати мачбола: Григор напусна Монреал след загуба от световния №62

от в 21:38 на 10.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров отстъпи на Алексей Попирин в третия кръг на турнира в Монреал. Българинът имаше три мачбол пред себе си (при 6:5 във втория сет), ала не съумя да се класира за дебютния си четвъртфинал в канадския град, отстъпвайки на един от тенисистите с най-мощен начален удар с 6:4 6:7(6) 3:6 за 2 часа и 38 минути игрово време. Във финалната осмица австралиецът ще очаква Хуберт Хуркач или Артур Риндеркнеш.

Григор стоеше по-добре в разиграванията от самото начало и печелеше купища лесни точки с помощта на своя начален удар, но Попирин също демонстрираше силно представяне от сервис линията и правеше купища уинъри от своя форхенд. Австралиецът обаче срещаше трудности с разнообразието в играта на нашия сънародник и правеше сериозен брой непредизвикани грешки, което позволи на световния номер 10 да достигне до 2 брейкбола.

Последваха неспасяеми начални удари от ракетата на непоставения тенисист и той се измъкна от тежкото положение. Това обаче не промени картината на корта и категорично родният ни представител имаше повече аргументи в размените и диктуваше развоя на събитията. Всичко това позволи на Димитров да стигне до 3 сетбола в десетия гейм и той сложи точка на спора в частта, изпълнявайки превъзходно стоп воле при последния си шанс.

Вторият сет отново протече с преимущество на Димитров, който имаше точка за пробив при 4:3 в своя полза, но изобщо не можа да влезе в точката. Мачът продължи с подчертано надмощие на сервиращите до 6:5 в полза на по-високоранкирания играч, а българинът имаше общо 3 мачбола в 12-ия гейм, ала Попирин демонстрира здрави нерви и докара нещата до тайбрек. Там световният номер 62 бързо дръпна с минипробив и се откъсна с 5:2 в точките, само че фаворитът не се предаде и изравни точките. За съжаление, то австралиецът отново взе точка на ретур и този път не сбърка, за да изравни сетовете в срещата.

Видимо уморен от драматичната втора част, Димитров започваше да допуска повече непредизвикани грешки от обикновено. За разлика от сънародника ни, Попирин изглеждаше значителни по-свеж на корта и възползвайки се от мощния си начален удар и от неточностите на сънародника ни, съумя да поведе с пробив в шестия гейм. Въпреки колебанията, които непоставеният тенисист показа в някои моменти, австралиецът беше достатъчно солиден, за да запази преднината си до самия край на сета, за да сложи край на участието на Григор Димитров в Монреал.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След 3 пропуснати мачбола: Григор напусна Монреал след загуба от световния №62 Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook