След 4 години заедно: Тийм се раздели с треньора, извел го до единствената му титла от Шлема

от в 14:53 на 09.04.2023
Мирела Николова

Доминик Тийм и Николас Масу са взели решение да сложат край на своето сътрудничество - това съобщи самият тенисист в профилите си в социалните мрежи. Началото на съвместната им работа бе поставено в началото на 2019-а, като под опеката на Масу австриецът постигна най-големите си успехи, включително триумф на US Open през 2020-а и достигане до върховата за себе си трета позиция в световната ранглиста.

"Какво изумително приключение... Всичко започна в началото на 2019 г. - ти дойде със своята невероятна енергия и изключителна любов към спорта. Благодарение на това ние спечелихме US Open и Индиън Уелс. Но същевременно стигнахме финали на Аустрелиън Оупън, Ролан Гарос и Финалите на АТР. Мисля, че това е отлично доказателство колко страхотен отбор сме.

За съжаление обаче, всяко нещо си има край и той идва сега. Заедно взехме решение да поемем по различни пътища от следващата седмица. Благодаря ти с цялото си сърце за този невероятен и красив период. Пожелавам ти всичко най-добро. Приятелството ни ще продължи вечно", гласеше съобщението на Тийм, който през миналата година се завърна след контузия в китката, но все още не може да се върне към играта си отпреди паузата.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dominic Thiem (@domithiem)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 4 години заедно: Тийм се раздели с треньора, извел го до единствената му титла от Шлема Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | любопитно | николас масу

Коментари





Следвайте ни в Facebook