След 4-годишна пауза: Векич прекъсна трофейната си суша и вдигна титлата в Курмайор

от в 20:34 на 31.10.2021
Владислав Риждов

Донна Векич ознаменува силната си седмица на надпреварата в Курмайор с титла, след като във финалната среща не даде сет на талантливата Клара Таусон - 7:6(3) 6:2. Това е трети трофей в кариерата на Векич и първи такъв след четиригодишна пауза. В хода на надпреварата 25-годишната състезателка записа пет поредни победи, в които не загуби нито един сет.

Първите четири гейма от срещата се решиха след пробиви между двете. Тийнейджърката на два пъти успяваше да излезе напред в резултата, но Векич незабавно възстановяваше паритета. Впоследствие хърватката установи контрола на корта и показа по-добра игра в следващите геймове. Световната номер 97 спечели по убедителен начин три последователни гейма, за да поведе с 5:2. Изглеждаше, че бившата членка на топ 20 при дамите няма да има проблем при затварянето на частта, ала 18-годишната Таусон остана концентрирана и се пребори за следващите три гейма, изравнявайки резултата. В последвалия тайбрек Векич стартира на високи обороти и само за миг преднината й набъбна до 6:0. До края Таусон съумя да редуцира част от изоставането си, но Векич не допусна изненада и поведе в общия резултат.

През втората част хърватската състезателка запази доброто си представяне от края на откриващия сет. Въпреки ранния натиск от страна на Таусон, Векич се измъкна от трудна ситуация във втория гейм, преди в последствие да вземе инициативата. Двукратната шампионка от WTA надпревари реализира двоен пробив, който направи аванса й почти незаличим - 5:1. Петата в схемата Таусон все пак успя да прибави още един гейм към сметката си, но Векич бе непоколебима и спечели последното си подаване, поздравявайки се с първа титла от четири години насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 4-годишна пауза: Векич прекъсна трофейната си суша и вдигна титлата в Курмайор Владислав Риждов
Теми:  
wta | донна векич | клара таусон | курмайор | обзор | тенис турнир в курмайор | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook