След 4-годишно чакане: Медведев спря голямата изненада в Рим и най-после е на клей 1/2-финал

от в 05:36 на 19.05.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев изпитва нескрита неприязън към червените кортовe и съвсем скоро призна, че е максимум в топ 1000 на най-добрите играчи на клей в света. Руснакът обаче категорично беше твърде суров към самия себе си, защото към момента вероятно играе най-добрия си тенис някога на землена настилка и заслужено намери място в полуфиналите на надпреварата в Рим.

Това се случи след разгромен успех с 6:2 6:2 над Яник Ханфман, който се превърна в голямата изненадата на надпреварата, отстранявайки двама представители на топ 10 по пътя си към финалната осмица, а именно Тейлър Фриц и Андрей Рубльов. За съжаление на квалификанта, то той остана далеч от направата на нова сензация, тъй като бившият номер едно беше абсолютно безупречен и заслужено се класира на едва втория си Мастърс полуфинал не клей в кариерата.

Там пък ще го очаква двубой със Стефанос Циципас, с когото имат дълга история помежду си и категорично не изпитват никак топли чувства един към друг. Досега московчанинът има предимство от 7:4 победи в преките си сблъсъци с гърка, но трябва да отчетем обстоятелството, че Циципас е печелил с 3:0 сета единствената им среща на червени кортове.

Началото беше мечтано за Медведев, който проби още в първия гейм, но Ханфман по никакъв начин не се притесни от случилото се и отговори с моментален рибрейк. Оттам насетне нещата се върнаха на мястото си, тъй като третият поставен бързо показа на съперника си, че ще му е трудно да поддържа неговото темпо на игра, като серията на Даниил достигна до четири последователно спечелени гейма. Фаворитът неутрализираше с лекота началния удар на световния номер 101, което му даваше възможност да го въвлича в дълги разигравания, където квалификантът беше напълно безпомощен и намери сили само да спечели едно свое подаване до края на сета.

По-високоранкираният състезател започна също толкова вихрено и във втората част, постигайки моментален пробив, а впоследствие на свой ред отрази два брейкбола и затвърди предимството си в резултата. Руснакът далеч нямаше намерение да намалява оборотите и много скоро удвои преднината си, след като постигна нов брейк за 4:1. Все пак квалификантът показа някаква воля да се съпротивлява и за втори път в мача отмъкна сервис гейм на Медведев, ала това се оказа и последната му позитивна проява в сблъсъка, защото беше тотално надигран в следващите минути и шампионът от Маями се поздрави с най-убедителната си победа през седмицата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 4-годишно чакане: Медведев спря голямата изненада в Рим и най-после е на клей 1/2-финал Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook