След 40 непредизвикани: Неубедителен Григор загуби в два сета от Лехечка и напусна Монте Карло

от в 17:13 на 12.04.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров претърпя поражение във втория кръг на Мастърс надпреварата в Монте Карло. След като през вчерашния ден надделя над 20-годишния Бен Шелтън в три сета, днес хасковлията бе недостатъчно постоянен в изявите си и отстъпи на световния №42 Иржи Лехечка с 6:7(4) 4:6 след час и 41 минути игра. Така първата ни ракета не успя да защити своите 360 точки от достигнатия полуфинал в Княжеството през миналия сезон, поради което при обновяването на световната ранглиста през следващата седмица по всяка вероятност ще напусне топ 30.

Началото бе по-добро за нашия сънародник, който се възползва от колебанията на чеха от форхенд страната, за да материализира още първия си шанс за брейк и да пробие откриващото подаване на противника. Щастието на Димитров обаче не продължи дълго, тъй като още в ответния си сервис гейм той допусна поредица от непредизвикани неточности, а двойна грешка на брейкбол подпечата светкавичния рибрейк за Лехечка.

Броят на пропуските от ракетата на родния ни представител не спираше да се увеличава и макар в средата на сета той да осъществи нов пробив за 5:3, то сервирайки за затваряне на частта, Григор бе притиснат от офанзивната игра на световния №42, който пласира форхенд уинър и изравни за 5:5. Развръзката на дебютния сет дойде в тайбрек, където пропуск в началото от страна на хасковлията предостави инициативата на чеха и след точно 57 минути бе сложен край на този толкова драматичен първи сет в полза на непоставения състезател.

Още на старта на втората част българинът отново бе изправен пред опасност от пробив, но тя бързо бе заличена след убедителен смач на първата ни ракета. Последваха няколко лишени от драма геймове, в които сервиращите доминираха събитията, и паритетът остана непокътнат до 4:4.

Тогава обаче нова порция непредизвикани грешки на нашето момче откри пред чеха три шанса за пробив, още първият от които бе материализиран след поредната излетяла в аут топка на Димитров. Заставайки на линията за сервис при 5:4, Лехечка изигра един от най-убедителните си геймове в мача и пласирайки ас на мачбол, подпечата крайния си успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 40 непредизвикани: Неубедителен Григор загуби в два сета от Лехечка и напусна Монте Карло Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Иржи Лехечка | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook