След 5 години съвместна работа: Рибакина уволни треньора, който я изведе до върха в тениса

от в 11:05 на 23.08.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина се раздели с дългогодишния си треньор Стефано Вуков. Първата ракета на Казахстан сподели новината преди броени часове в социалните мрежи.

37-годишният хърватин бе в основата за възхода на световната номер 4. Той стана част от екипа ѝ през 2019-та година, когато тя все още беше извън топ 50. Именно под негово ръководство Рибакина спечели всичките си 8 титли на ниво WTA.

Въпреки безспорните качества, които Вуков притежава, като треньор, той е известен и със сприхавия си характер, като често см виждали как крещи на своята състезателка и реагира изключително негативно на нейни грешки по време на мачовете ѝ, поради което често е бил критикуван от тенис обществеността, но самата шампионка от Уимбълдън 2022-ра е защитавала винаги своя вече бивш наставник.

Точно поради това е голяма изненадана, че световната номер 4 реши да обяви раздялата си с Вуков само три дни преди началото на US Open, слагайки край на едно от най-дългите и успешно сътрудничества в WTA Тура.

"Привет на всички! След 5 години съвместно сътрудничество, Стефано и аз няма да работим повече заедно. Благодаря му за работата на корта и му желая всичко най-хубаво в живота. Благодаря на всички за подкрепата!" - сподели Рибакина.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След 5 години съвместна работа: Рибакина уволни треньора, който я изведе до върха в тениса Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | елена рибакина | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook