След 50 аса и един пробив за 5 сета: "Щастлив губещ" изхвърли Корда на старта на Уимбълдън

от в 07:56 на 03.07.2024
Калоян Соколов

Джовани Мпетши Перикар (световен номер 58) се погрижи за поредната изненада на Уимбълдън, отстранявайки Себастиан Корда. Французинът категорично беше най-голямото име в квалификациите, през които му се наложи да преминава, тъй като все още не беше спечелил титлата на ATP 250 надпреварата в Лион, когато излязоха списъците за "свещената трева". Топ поставеният обаче загуби двубоя си за влизане в основната схема от Максим Жанвие, но получи шанс да играе в същинската надпревара като "щастлив губещ" и се възползва максимално от тази възможност.

203-сантиметровият гигант отбеляза стряскащите 51 аса, а 20-ият поставен не можа да пробие нито веднъж своя съперник, пропускайки всяка една от 11-те си брейк точки. По този начин американецът за втора поредна година губи на старта на Уимбълдън, след като миналата година заяви как се чувства сред фаворитите на този турнир, а това е сериозно разочарование, имайки предвид отличния му тревен сезон досега - финал в Хертогенбош и 1/2-финал в Куинс (с победа над Григор Димитров).

Перикар спечели 2 от 4-те тайбрека в двубоя и реализира единствения пробив в самото начало на петия сет, за да се поздрави с дебютната си победа на Уимбълдън - 7:6(5) 6:7(4) 7:6(8) 6:7(4) 6:3 за 3 часа и 21 минути игра. 20-годишният талант реализира страхотните 94 уинъра в хода на двубоя и във втория кръг си осигури сблъсък с японеца Йошихито Нишиока.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След 50 аса и един пробив за 5 сета: "Щастлив губещ" изхвърли Корда на старта на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | джовани мпетши перикар | Обзори | себастиан корда | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook