След 6 спасени сетбола: Томова потегли успешно в Рим и е на една победа от основната схема!

от в 19:59 на 08.05.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова започна по мечтан начин клей сезона, след като завоюва титлата на състезанието от категория W80 в Сарагоса и заслужено се изстреля до своето рекордно 73-о място в световната ранглиста. Впоследствие Вики не можа да преодолее пресявките на WTA 1000 надпреварата в Мадрид, но се превърна в "щастлива губеща" и все пак игра в основната схема, а днес направи първата крачка към това да стори същото и на турнира от същата категория в Рим.

Поставената под номер едно имаше тежка битка с американката Саша Викъри, но все пак съумя да пречупи съпротивата на бившата номер 73 - 7:5 6:4. Утре пък софиянката ще излезе в пряк сблъсък за влизане в основната схема срещу испанката Альона Болсова Задойнов (световна номер 128), която досега е побеждавала и в двете им срещи.

Вики започна двубоя на високи обороти, реализирайки ранен пробив, само че отговорът на Викъри не закъсня и тя обърна нещата до 3:2 в своя полза. Оттам насетне по-нискоранкираната тенисистка неизменно поддържаше аванса си, а Томова неведнъж трябваше да проявява сериозен характер, за да не изостане в резултата. Кулминацията дойде при 5:4 в полза на американката, когато родната ни представителка намери сили да отрази цели шест сетбола и това сякаш пречупи нейната съперничка, защото българката оттам насетне нямаше проблеми да затвори частта в своя полза.

Вторият сет се развиваше напълно идентично, като нашата сънародничка отново бързо си осигури аванс, но на цели два пъти не съумя да задържи подаването си, след като се беше откъснала с брейк напред. Все пак игровото преимущество на нашата сънародничка беше безапелационно и тя нямаше проблеми да направи още един пробив, който този път беше затвърден и така първата ни ракета при дамите заслужено триумфира с победата в двубоя.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След 6 спасени сетбола: Томова потегли успешно в Рим и е на една победа от основната схема! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook