След 6:2, 3:3(40:0): Винъс Уилямс допусна обрат срещу световната №80 и напусна ИУ

от в 06:48 на 08.03.2024
Елеонора Александрова

Винъс Уилямс продължава да чака своята първа победа от август 2023-та насам, като в Индиън Уелс японката Нао Хибино победи знаменитата американка с 2:6, 6:3, 6:0 и ще се изправи срещу 17-тата поставена Вероника Кудерметова.

Първата част на двубоя предпостави обещаващо развитие за седемкратната "мейджър" шампионка, като и опонентката й не предостави силна сервис игра, като загуби всичките подавания от начален удар. Въпреки че Уилямс също допусна два пробива, бившата номер 1 успя да поведе с наглед убедителното 6:2.

Играта във втория сет се стабилизира и от двете страни, особено при начален удар. При 3:3 и възможност да поредния спечелен гейм от начален удар за американката при резултат 40:0 обаче, Хибино показа, че не е готова да отстъпи на опонентката си и осъществи същински обрат. Следващите 3 гейма отидоха в сметката на азиатката и така резултатът в сетовете бе изравнен.

Следвайки инерцията си от втората половина, в третата световната номер 80 изцяло доминираше над съперничката си, като за по-малко от 40 минути тя успя "да върже геврек" и така да се класира за следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 6:2, 3:3(40:0): Винъс Уилямс допусна обрат срещу световната №80 и напусна ИУ Елеонора Александрова
Теми:  
винъс уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook