След 7 загуби без спечелен сет: Гоф спря негативната си серия и шокира Швьонтек в Синсинати!

от в 20:53 на 19.08.2023
Калоян Соколов

Коко Гоф никога досега не беше печелила дори сет в седемте си сблъсъка срещу Ига Швьонтек и се очакваше световната номер едно да постигне поредната си убедителна победа над местната представителка. Гоф обаче се намира в страхотна форма от началото на сезона на твърди кортове в САЩ, като завоюва титлата във Вашингтон, а днес сложи точка на черната си серия в сблъсъците си с Швьонтек и след крайното 7:6(2) 3:6 6:4 се класира за финала на надпреварата в Синсинати, където ще срещне една измежду Арина Сабаленка и Каролина Мухова.

Срещата се развиваше с подчертано надмощие на сервиращите тенисистки до 3:2 гейма в полза на топ поставената, но изведнъж нещата изцяло се обърнаха и се стигна до серия от четири поредни пробива, след която резултатът стана 5:4 в полза на фаворитката. Полякинята имаше страхотен шанс да затвори сета в 12-ия гейм, само че взе серия от прибързани решения и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който тийнейджърката бързо се откъсна напред с 4:0 точки и скоро имаше преднина в отделните части.

4-кратната "мейджър" шампионка обаче стана напълно спокойна, докато нейната съперничка сякаш се притесни от възможността да постигне вероятно една най-престижните си победи в кариерата и това позволи на Швьонтек да реализира ранен пробив, който задържа до последно и победителката щеше да бъде определена в трети решителен сет.

Наглед нещата се бяха обърнали изцяло в полза на световната номер едно и тя печелеше много по-лесно своите подавания в началото на третата част, експлоатирайки колебливия форхенд на своята опонентка. Противно на очакванията, то местната любимка изостри значително играта си и хващаше изумително остри ъгли, които оставяха без шансове по-високоранкираната състезателка. Скоро представителката на домакините осъществи брейк за аванс от 4:3 и впоследствие затвърди предимството си, въпреки че трябваше да отразява точка за рибрейк. Полякинята все пак застави седмата в ранглистата да сервира за крайния успех, само че тя не трепна и можеше да отпразнува дебютния си триумф над най-добрата тенисистка на планетата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 7 загуби без спечелен сет: Гоф спря негативната си серия и шокира Швьонтек в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | коко гоф | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook