След 9 месеца извън корта: Фамозен обрат на Мухова изхвърли 2-кратната шампионка Осака!

от в 06:13 на 30.08.2024
Калоян Соколов

Наоми Осака напусна US Open още във втория кръг. 2-кратната шампионка стартира кампанията си по страхотен начин, отстранявайки десетата поставена Йелена Остапенко, но днес не можа да се справи със съпротивата на миналогодишната 1/2-финалистка Каролина Мухова. Чехкинята претърпя операция на китката през миналия септември и отсъстваше за цели 9 месеца от кортовете, но в момента изглежда отново е достигнала до своето топ ниво, въпреки че се завъна на корта едва в края на този юни.

Мухова изнесе брилянтен мач, вкарвайки над 80 порцента от първите си сервиси в игра. Бившоата номер осем реализира цели 7 аса и завърши мача с впечатляващите 24 уинъра срещу само 13 непредизвикани грешки, с което си осигури успеха след 6:3 7:6(5) за 1 час и 36 минути игрово време, а в следващия кръг чехкинята ще премери сили с непоставената Анастасия Потапова.

Осака стоеше по-добре на корта в началните минути и печелеше подаванията си с огромна лекота. Японката имаше ранен шанс за пробив, но бившата финалистка от Ролан Гарос не трепна и поддържаше равенството в резултата до 3:3. Тогава се стигна до необясним срив в представянето на 2-кратната шампионка, която съумя да спечели само още 1 точка до края на сета, който завърши с успех на настоящата номер 52.

Втората част започна трудно за азиатката, която още на старта трябваше да отразява 3 брейкбола, но съумя да се справи с тази задача и изравни за 1:1. Това даде импулс в действията на Осака и тя заслужено имаше възможност да сервира за сета при 5:4 в своя полза, но пропиля аванс от 40:0, а в последвалия тайбрек пропиля мини пробив аванс и трябваше да се раздели с лиюбимия си турнир в Ню Йорк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След 9 месеца извън корта: Фамозен обрат на Мухова изхвърли 2-кратната шампионка Осака! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | wta | каролина мухова | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook