След близо 3 часа: Андреев повали топ поставения в Бейкърсфийлд и е на 1/2-финал!

от в 08:02 на 19.03.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев досега нямаше дотолкова успешен сезон, ако изключим достигането му до полуфиналите на Чаланджъра във Форли, но това в голяма степен се дължеше на травма, която извади родния ни представител от Тура за повече от един месец. Българинът обаче започна отново да намира най-добрата си форма по време на турнира от категория M25 в калифорнийския град Бейкърсфийлд и тази нощ намери място сред финалната четворка на надпреварата, надигравайки водача в схемата Прайнеш Гунесваран от Индия. Битката между двамата продължи близо три часа, само че в края родният ни представител показа по-здрави нерви и се наложи с крайното 7:6(14) 3:6 6:4, за да оформи сблъсък с американеца Кийган Смит (световен номер 488) в следващия етап от състезанието.

Първият сет се превърна в истински тенис маратон, като Ади взе преднина от 4:1 гейма и дори можеше да дублира аванса си, но изведнъж опитният индиец повиши качеството си на игра и получи възможност да сервира за спечелването на частта, само че Андреев се събра точно навреме и успя да достигне до тайбрек, който продължи цели 30 точки, а софиянецът съумя да го затвори при общо десетата си възможност.

Наглед това трябваше да бъде тежък психологически удар по индиеца и той действително се оказа догонващ с пробив в самото начало на втория сет, ала топ поставеният бързо се прегрупира и впоследствие до голяма степен пое контрола над събитията на корта и съвсем скоро изравни общия резултат в сблъсъка.

Подемът на Гунесваран продължи с пълни сили в решителния сет, където се откъсна напред с брейк за 2:1, но софиянецът веднага възстанови паритета. Последва период на доминация от страна на сервиращите, докато не се стигна до 5:4 в полза на нашето момче, когато световният номер 289 се пропука решително и Андреев можеше да отпразнува една от най-ценните си победи през 2022-ра!

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След близо 3 часа: Андреев повали топ поставения в Бейкърсфийлд и е на 1/2-финал! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | адриан андреев | бгтенис | бейкърсфийлд | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook