След близо 3 часа битка: Героичен Лазаров остана само на гейм от победата срещу Музети

от в 23:01 на 28.09.2022
Мартин Петков

Александър Лазаров категорично изживява своята тенис приказка на тазгодишния Sofia Open, след като се поздрави с убедителен успех на старта в състезанието срещу 74-ия в света Иржи Лехечка. В интервюто на корта след победата българинът заяви, че откакто е загубил своите баба и дядо в началото на годината, се е мотивирал да работи все по-усилено, за да не пропилее таланта си, а в думите му определено намираме резон предвид видяното.

Нашенецът във втория кръг на надпреварата трябваше да срещне четвъртия поставен и актуален номер 30 Лоренцо Музети, който в хода на годината надигра Карлос Алкарас при спечелването на дебютната си АТР титла, но това по никакъв начин не притесни Алекс и той изнесе навярно най-добрия мач в своята кариера. В крайна сметка след изключително оспорвана битка и множество драматични мигове италианецът се наложи с крайното - 6:7(5) 7:6(8) 6:2, за 2 час и 41 минути. Четвъртата ни ракета обаче със сигурност не трябва да свежда глава, благодарение на невероятните впечатления, които остави с участието си в София, докато на световния номер 30 в сблъсък на четвъртфиналите му предстои да излезе срещу един измежду квалификантите Уго Юмбер и Ян-Ленард Щруф.

Българинът получи правото да сервира пръв в двубоя и го правеше за пореден път по изящен начин, като сервисът му безспорно впечатляваше. С течение на времето Алекс се отпусна още повече и изпълняваше удари, които несъмнено биха могли да бъдат определени за точката на деня, а под влиянието на бурните овации от публиката достигна и брейкбол в средата на частта, но за съжаление, го пропиля. Впоследствие нашенецът остана във водещата роля на корта и неспирно развиваше играта, ала не намери пролука в подаването на противника и станахме свидетели на тайбрек. В дългия гейм Лазаров чрез отлично конструирана атака си завоюва минипробив, който задържа до последно и след форхенд с отскок оползтвори сетбола си, за да поведе в общия резултат.

Във втората част високото равнище в "Арена Армеец" се запази и всеки от двамата състезатели правеше изключителни отигравания, които смайваха зрителите по трибуните. И въпреки класата във всеки един аспект на световния номер 30, то Алекс нито за секунда не се пречупи и дори покачи нивото си, което се превърна в атестат за нови невероятни удари зад основната линия, донесли му два брейкбола, но не и нещо повече. В идните минути на българина му се наложи да спасява сетбол пред Музети, като чрез предотврати опасността, за да може в последвалия гейм на италианеца да разкрие пълния си потенциал с удар над глава от бекхенд, както и безупречност от дъното на корта, пробивайки в 11-ия гейм.

Застанал на начален удар за победата, световният номер 334 страдаше от липса на първи сервис и сдаде подаването си пред отличната игра представителя от "Ботуша", а на нас ни предстоеше да наблюдаваме нов тайбрек. В дългия гейм Музети тръгна напред към мрежата и реализира дебютния минипробив, но отново магичните удари на родния талант властваха и той осъществи обрат от 1:4 до 5:4 и с два сервиса пред себе си. Тогава обаче двойна грешка и сбъркано воле дадоха превес на италианеца, който разполагаше с още четири сетбола впоследствие, от които оползтвори последния и възстанови равенството в отделните сетове.

В решителната трета част нашето момче видимо изпитваше физически дискомфорт, докато за тенисист от ранга на италианеца това се превърна в лесна "плячка" и под изгубилия се интензитет в разиграванията, той излезе с два пробива напред - 4:0. Лазаров съумя да намери сили и се разписа в резултата, премахвайки нулата срещу името си, но Музети остана все така безпогрешен в сервис геймовете си и триуфмира с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо 3 часа битка: Героичен Лазаров остана само на гейм от победата срещу Музети Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | александър лазаров | бг тенис | бгтенис | лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook