След близо 3 часа драма и редица обрати: Радукану се пребори за 1/4-финал във Вашингтон!

от в 23:35 на 04.08.2022
Мирела Николова

След по-малко от месец предстои сериозно предизвикателство за 19-годишната Ема Радукану, тъй като ще трябва да защитава трофея си от миналогодишното издание на Откритото първенство на САЩ. Младата британка избра да открие своето американско турне през този сезон с участие на надпреварата във Вашингтон, като до този момент няма и следа от колебливите ѝ изяви досега през 2022-ра. 

След като на старта на турнира Радукану записа категоричен успех над Луиза Чирико, днес тя се наложи над световната №67 Мария Камила Осорио Серано със 7:6(5) 7:6(4) в мач, продължил 2 часа и 50 минути, за да се класира за четвъртфиналната фаза на надпреварата без нито един загубен сет. В битка за място в полуфиналите тийнейджърката ще се изправи срещу рускинята Людмила Самсонова.

Откриващата част се превърна в истинско зрелище, тъй като продължи цели 82 минути. Началото бе изцяло в полза на шампионката от US Open, която пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина и бе установила доминация в разиграванията, за да си изгради набързо аванс от брейк и 4:1. С напредване на времето обаче нивото на фаворитката спадна и неточностите от нейната ракета зачестиха значително, което в съчетание с отличните контраатаки на Осорио Серано доведе до изравняване на резултата.

Последва нова размяна на пробиви, след която станахме свидетели на тайбрек. В неговото начало колумбийката успяваше да наложи своето темпо на игра и достигна до аванс от 5:3 точки, но станахме свидетели на поредния обрат, тъй като британката превключи на друга предавка и спечели последвалите четири точки, за да запише дебютната част срещу своето име.

Разочарованието от загубения сет оказа своето влияние върху представянето на световната №67 още в първите минути на втората част. Тя изпитваше сериозни проблеми на второ подаване, което ставаше лесна плячка за британката, и така Осорио Серано бе изправена пред опасност във всеки един от сервис геймовете си. Британката успя да материализира един от общо седемте брейкбола, които получи, но впоследствие допусна нов спад в играта си и изгуби натрупаната преднина - 4:4.

Гейм по-късно тя възвърна пробива си аванс и сервираше за победата, ала за пореден път напрежението взе връх и не след дълго се стигна до нов тайбрек. В него инициативата през цялото време бе на страната на втората поставена, която доминираше разиграванията и се сдоби с ранна преднина от минипробив, която успяваше да поддържа до края, за да затвори този толкова оспорван сблъсък в своя полза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо 3 часа драма и редица обрати: Радукану се пребори за 1/4-финал във Вашингтон! Мирела Николова
Теми:  
wta | вашингтон | ема радукану | мария осорио серано | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook