След близо година чакане: Григор Димитров е отново в топ 20 на световния тенис!

от в 09:10 на 24.07.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров в момента се радва на заслужена ваканция заедно със своята любима Мадалина Геня, след като първата ни ракета направи отличен сезон на трева и за първи път от 6 години насам достигна до 1/8-финалите на Уимбълдън. Това доближи Димитров на само една позиция от завръщане в топ 20 на света, а въпросната крачка вече е направена и той от днес заема именно 20-ата позиция в световната ранглиста, което е негово върхово класиране от миналия август насам.

Това изкачване стана възможно, тъй като Франсиско Серундоло не можа да защити трофея си в Бощад и се раздели с 90 точки от своя актив, а така се стигна до размяна на досегашните им позиции с Григор, като аржентинецът вече е под номер 21 в подреждането на ATP.

Както знаем, то родният ни представител ще се завърне на корта за ATP 500 надпреварата във Вашингтон, която стартира на 31 юли, така че съществува възможност Серундоло веднага да си върне загубеното място, защото през настоящата седмица ще играе в Хамбург и спокойно може да навакса пасива си от 35 точки, който има спрямо нашия сънародник - 1565 срещу 1600 точки.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След близо година чакане: Григор Димитров е отново в топ 20 на световния тенис! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook