След близо три часа първокласна битка: Циципас надви Сок в решителен тайбрек!

от в 07:01 на 13.03.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас беше в ролята на тежък фаворит по време на откриващия си двубой от Мастърса в Индиън Уелс, в който срещна местния любимец Джак Сок. Американецът обаче напомни времената, в които достигна до полуфинала на същия турнир и показа, че неслучайно някога имаше място в топ 10 на световния тенис, изнасяйки мач на изключително високо ниво, но гъркът се оказа с по-здрави нерви в края и се наложи с крайното 7:6(5) 3:6 7:6(5) след близо тричасова битка и така си осигури двубой с друг любимец на публиката в Калифорния, а именно Дженсън Бруксби.

Сок показ още от първите минути, че изобщо не възнамерява да играе поддържаща роля в срещата и се движеше отлично по корта, за да нанася мощни форхенди от всяко едно положение. Циицпас пък изпитваше известни проблеми с наложеното темпо, което провокираше немалък брой непредизвикани грешки от негова страна и непоставеният тенисист заслужено достигна до тайбрек. Там световният номер четири все пак демонстрира по-високата си класа, след като съумя да навакса мини пробив и поведе в отделните части.

Наглед аутсайдерът трябваше да бъде напълно пречупен от тези събития, само че той продължи да действа с още по-голямо вдъхновение и вече редовно виждахме брилянтно проведени негови акции в близост до мрежата, които му помогнаха да осъществи ранен брейк и оттам насетне нямаше връщане назад за третия поставения, защото Сок беше безкомпромисен от сервис линията и победителят щеше да бъде определен в решителен сет.

В него играта беше по-равностойна от всякога и ставахме свидетели на изключително качествен и темпови тенис, а американецът по никакъв начин не отстъпваше физически на далеч по-младия си опонент. В крайна сметка се стигна до нов дълъг 13-ти гейм, в който отново двойковият шампион от Шлема имаше ранна преднина и се доближи на само две точки от успеха, ала балканецът показа нерви от стомана и намери начин да извоюва победа, печелейки последните 4 точки от сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След близо три часа първокласна битка: Циципас надви Сок в решителен тайбрек! Калоян Соколов
Теми:  
atp | джак сок | индиън уелс | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook