След близо тричасова битка младата Ястремска триумфира в Страсбург

от в 06:21 на 26.05.2019
Калоян Пламенов

Младата Даяна Ястремска завоюва своя трети трофей в кариерата си, след като на финала на турнира в Страсбург се наложи над представителката на домакините Каролин Гарсия след 6:4, 5:7, 7:6(3) за 2 часа и 58 минути игра.

19-годишната тенисистка спечели драматично първия сет в който от 10 гейма имаше цели седем пробива. Тя изоставаше с пробив в самото начало, но след това имаше на два пъти аванс от такъв, но още в следващия гейм последва моментален рибрейк. Тя отново поведе с пробив и 5:4, но след това си взе подаването, за да спечели частта.

Във втория сет тя проби още в самото начало, a в деветия гейм пропиля два мачбола при сервис на своята противничка. С пробиви в десетия и дванайстия гейм обаче Гарсия прати мача в трети и решителен сет. 

В него двете си размениха по пробив и след това се стигна до тайбрек в който украинката бе по-съобразителна и даде само три точки на своята опонентка. 

След триумфа си в турнира младата Ястремска ще спечели около 35 хиляди долара от наградния фонд и 280 точки за ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо тричасова битка младата Ястремска триумфира в Страсбург Калоян Пламенов
Теми:  
даяна ястремска | каролин гарсия | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в страсбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook