След близо тричасова битка: Рубльов обърна световния №71 и стартира победоносно на РГ

от в 18:22 на 24.05.2022
Мирела Николова

Резултатите на Андрей Рубльов по време на клей сезона дотук бяха изключително непостоянни, тъй като руснакът спечели трофея в Белград, след което достигна до четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид, но пък допусна ранни поражения в Монте Карло и Мадрид. Въпреки това световният №7 откри победоносно кампанията си на Откритото първенство на Франция, осъществявайки обрат над 71-вия в света Сун-уу Куон с 6:7(5) 6:3 6:2 6:4. Така той продължава към втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Федерико Делбонис.

От началото на срещата ударите на по-високоранкирания тенисист бяха лишени от дълбочина, което позволяваше на съперника му да поема контрола в отделните разигравания и да трупа точки на ретур в своя актив. Нееднократно в сета подаването на Рубльов бе застрашено, но точно в тези моменти фаворитът успяваше да наложи своя агресивен стил на игра, за да доведе нещата до тайбрек. В него резултатът се развиваше напълно равностойно до 5:5, но южнокореецът бе първият, достигнал до сетбол, който бе материализиран след удар с рамката на ракетата от страна на седмия поставен.

Втората и третата част се развиха по абсолютно идентичен начин, тъй като във всяка една от тях Рубльов успяваше да се възползва отлично от зачестилите неточности на противника, за да реализира по два късни пробива. Това в комбинация с безупречното му представяне на собствен начален удар му помогна да осъществи обрат в сетовете.

Доминацията на руснака продължи и в четвъртата част, където отново наблюдавахме пълно изравняване на силите до 4:4. Тогава обаче станахме свидетели на поредното безапелационно спечелено подаване на Рубльов, което го доближи само на гейм от победата. Така цялото напрежение бе прехвърлено в половината на Куон, който не издържа на офанзивата на световния №7 и сдаде подаването си, а с това и мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо тричасова битка: Рубльов обърна световния №71 и стартира победоносно на РГ Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook