След дисквалификацията: Мию Като загуби обжалването и ще понесе нов сериозен удар

от в 14:11 на 17.06.2023
Мирела Николова

По време на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция станахме свидетели на първата дисквалификация в историята на турнира, след като японката Мию Като бе отстранена от надпреварата на двойки заради това, че неволно удари с топка една от подавачките. Тенисистката побърза да се извини на момичето, но тенис правилникът е категоричен, че ако нараниш официално лице на корта, то незабавно трябва да бъдеш дисквалифициран.

Японката обаче трябваше да понесе още санкции, тъй като ѝ бяха отнети всички спечелени до този момент средства и точки за световната ранглиста в хода на турнира. По тази причина тенисистката е решила да обжалва решението на организаторите, но преди няколко дни съобщи, че исканията ѝ не са били удовлетворени и в крайна сметка тя няма да получи възнаграждение за участието си в двойковия турнир на Ролан Гарос и достигнатия осминафинал.

Средствата, които Като щеше да прибави към банковата си сметка, наброяват около 23 хиляди долара (от началото на сезона тя е заработила над 273 хиляди от наградни фондове". Въпреки това утешението за нея остава триумфът в надпреварата при смесените тандеми, където заедно с Тим Пуец станаха шампиони.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След дисквалификацията: Мию Като загуби обжалването и ще понесе нов сериозен удар Мирела Николова
Теми:  
wta | дисквалификация | любопитно | мию като | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook