След доброто представяне в Париж: Григор Димитров с нов скок в ATP ранглистата

от в 06:52 на 08.11.2021
Диана Андреева

Григор Димитров със сигурност се представи достойно на последния за годината Мастърс турнир от календара на ATP - Rolex Paris Masters. Българинът достигна до осминафиналите и бе на крачка от победа над световния номер три и притежател на златния медал от Олимпийските игри в Токио Александър Зверев, ала не успя да оползотвори възможностите, с които разполагаше и напусна надпреварата. 

През сезон 2019-а Димитров се представи повече от отлично на Rolex Paris Masters и достигна до полуфиналите, а тъй като ррез тази година не успя да защити изцяло точките, спечелени тогава, той допусна известен спад в класирането. В случай, че не бъде изместен от някой по-ниско ранкиран играч, Димитров най-вероятно ще завърши 2021-а на мястото, където се намира от днешния ден, а именно номер 28. 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров трябваше да приключи 2021-а с участие на ATP 250 турнира в Стокхолм, но първата ни ракета взе решение, че ще пропусне събитие в Швеция и ще се отдаде на заслужена почивка преди началото на предсезонната подготовка. 

Сезон 2021 бе изпълнен с възходи и падения за Григор Димитров, който на няколко пъти бе принуден да се справя с контузии, но успя да се доближи до най-високото си ниво на игра в последните си няколко изяви. Българинът дори сложи край на победната серия, в която световният номер две и шампион на US Open 2021
Даниил Медведев се намираше, надигравайки го в един истиски мач-шедьовър в Индиън Уелс. Завършекът на тази година ни изпълва с надежди за началото на 2022-а, като силно се надяваме Димитров да продължи с отличните си изяви още в Австралия през месец януари!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След доброто представяне в Париж: Григор Димитров с нов скок в ATP ранглистата Диана Андреева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | мастърс в париж | париж | Париж - Берси

Коментари





Следвайте ни в Facebook