След достигането до финала на Циципас и Рууд: Григор ще претърпи отстъпление в ранглистата

от в 12:47 на 14.04.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас правеше много разочароващ сезон за собствените си стандарти, след като напусна световния топ 10 за пръв път от 2019-та година насам и най-доброто му постижение беше един скромен полуфинал на ATP 250 турнира в Лос Кабос. Циципас обаче доказа, че е съвсем друг играч, когато стъпи върху любимата си червена настилка и победи тенисисти от ранга на Александър Зверев, Карен Хачанов и Яник Синер, за да достигне до третия си финал в кариерата на Мастърса в Монте Карло, който безспорно е най-успешният турнир в кариерата на 12-ия в света.

Всичко това означава, че гъркът ще добави минимум 475 точки в актива си и така ще се изкачи с поне три позиции в световната ранглиста, измествайки Григор Димитров от деветото място в ранглистата на ATP. Другият финалист Каспър Рууд пък също ще застане пред първата ни ракета в класацията, след като Григор го изпревари само преди седмица. Скандинавецът обаче добавя цели 560 точки към досегашния си сбор и ще прелети с цели 4 места напред, като ще бъде под номер 6 в обновената ранглиста.

Любопитното е, че Рууд няма как да се придвижи по-напред в класирането, ако ще и да вдигне трофея в Княжеството, докато Циципас е способен да се доближи на само 25 точки от норвежеца, заставайки под номер 7, в случай на трета титла за него в Монако. Тези постоянни размествани са възможни, защото разликите между 6-тата и 12-тата позиция са изключително малки към момента и тази част от подреждането може да придобие сериозни промени след всеки един по-голям турнир.

Именно на 12-то място ще осъмне Холгер Руне през утрешния ден, след като се провали да защити финала си Монако и по този начин загуби 400 точки от актива си, а това означава, че първата ни ракета ще запази мястото си в световния топ 10 за негова сметка.

Както винаги, то ние ще публикуваме пълните ранглисти през утрешния ден и ще ви информираме по-подробно за всички промени в челото на мъжкия тенис.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След достигането до финала на Циципас и Рууд: Григор ще претърпи отстъпление в ранглистата Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook