След драматичен обрат: Григор и Маю останаха на крачка от 1/2-финалите на двойки в Ротердам

от в 19:18 на 16.02.2023
Мартин Петков

Григор Димитров стартира по безапелационен начин участието си при своето завръщане в Ротердам, след като пропусна последните две издания на надпреварата. Българинът постигна два двусетови успеха в турнира на сингъл, надигравайки квалификанта Аслан Карацев и световния номер 10 Хуберт Хуркач, за да намери място на първи четвъртфинал за сезона, като през утрешния ден ще излезе на корта срещу Алекс де Минор в опит да намери място във финалната четворка.

 Ангажиментите за най-добрия ни тенисист в нидерландския град обаче далеч не приключват дотук, след като той обедини се включи и в турнира при тандемите, където за първи път в кариерата си обедини сили с легендата в карето Никола Маю, печелил всички възможни състезания от Големия шлем. Българо-френската двойка откри участието си в Ротердам победоносно във вторник, но през днешния ден в четвъртфинален сблъсък допуснаха обрат от германското дуо Кевин Кравиц/Тим Пютц, които триумфира за малко над час на корта - 3:6 6:3 [10:8]. По този начин Гришо напуска състезанието в карето в Ротердам, но участието му в истински важния турнир на сингъл продължава и надеждите ни са свързани с нова победа на сънародника ни през утрешния ден.

Още от откриващите минути в двубоя лесно се забелязваше отличната комуникацията между първата ни ракета и 41-годишния ветеран, като те изглеждаха перфектно стиковани в действията си на корта и след неспасяем ретур уинър от бекхенд страната на хасковлията, то дебютният пробив в срещата беше факт. Впоследствие двойката с българско участие пропусна три поредни възможности да дублира предимството си и при зачестилите грешки на Маю беше напът да изгуби аванса си, ала Димитров покри партньора си и в тези моменти, като взе всичко в свои ръце и чрез смач в стил Пийт Сампрас причисли сета към актива на двойката си.

На старта на втората част бившият номер три на сингъл продължи да е все така убедителен в представянето си, но за сметка на това французинът допусна момент на разконцентрация и след серия неточности от ракетата си, допусна да бъде пробит. Това нагледно вдъхнови германският тандем, който беше безупречен във всяко едно отношение, и въпреки високото равнище на нашето момче, то 41-годишният ветеран видимо не беше на нужното ниво, при което закономерно сблъсъкът беше изпратен в решителен супертайбрек до 10 точки.

В минутите преди началото на дългия гейм Маю се възползва от правото си на медицински таймаут, като физиотерапевтът на корта му направи масаж в областта на кръста, където партньорът на българина имаше и кинезио ленти. Неразположението от физическо естество, което изпитваше бившия номер едно, мигновено беше забелязано от германците, които го използваха като обект на атаките си и скоропостижно се откъснаха напред с 6:2 пункта.

Отговорът от страна на хасковлията и ветерана беше повече от впечатляващ, като те се реабилитираха съвършено и възстановиха равенството още при втората смяна на полетата, ала впоследствие двойна грешка на Маю означаваше минипробив за съпернците, които повече не сгрешиха и узакониха победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След драматичен обрат: Григор и Маю останаха на крачка от 1/2-финалите на двойки в Ротердам Мартин Петков
Теми:  
atp | бгтенис | григор | григор димитров | Двойки | димитров | кевин кравиц | никола маю | ротердам | тим пюц

Коментари





Следвайте ни в Facebook