След две победи в един ден: Шварцман ще може да дублира трофея си в Буенос Айрес!

от в 05:21 на 13.02.2022
Калоян Соколов

Диего Шварцман имаше натоварен ден на корта, тъй като трябваше да изиграе два двубоя. Вчера Ел Пеке се изправи срещу сънародника си Франсиско Серундоло, като срещата между двамата беше прекъсната поради проливния дъжд в Буенос Айрес и днес трябваше да бъде доиграна. По-нискоранкираният играч по никакъв начин не се уплаши от именития си съперник и си спечели правото да сервира за успеха, само че изведнъж се стигна до пълен колапс в представянето му и Шварцман влезе в серия от 12 поредни спечелени точки, с което спечели мача и се класира за полуфиналната фаза на надпреварата.

Там го очакваше сблъсък с италианеца Лоренцо Сонего, който имаше далеч повече време за възстановяване и наглед влезе с много по-свежи сили в двубоя, само че местният представител за пореден път показа колко борбена натура е и съумя да запише втора победа за деня, както и обща 100-та такава в ATP Тура на червени кортове - 7:5 3:6 6:2.

Още от началните минути беше ясно, че ще станем свидетели на здрава битка, защото дългите разигравания изобилстваха, а всеки един гейм се превръщаше в сериозна битка. Първият удар беше нанесен от южноамериканеца, когато той пласира няколко отлични ретура и се сдоби с пробив аванс. Миналогодишният шампион поддържаше аванса си до 5:3, ала последва негов неочакван спад и италианецът изравни резултата, ала впоследствие отново Шварцман пое нещата в свои ръце и заслужено спечели откриващата част.

Вторият сет стартира кошмарно за Сонего, тъй като световният номер 15 се откъсна с двоен брейк и за третият поставен изглеждаше, че няма връщане назад. Изведнъж обаче италианецът заигра тенис на невероятно високо ниво, доминирайки изцяло хода на размените от дъното на корта и това му помогна да осъществи серия от целия шест поредни гейма, за да достигне до паритет в отделните части.

Решаващият сет обаче протече изцяло под диктовката на бившия член на топ 10, а опонентът му вече изглеждаше сериозно изморен и допускаше огромен брой непредизвикани грешки, като скоро аржентинецът разполагаше с преднина от 5:0. Сонего все пак не се предаде и върна един от пробивите си пасив, но за обрат се оказа твърде късно и Шварцман надделя след близо три прекарани часа на корта. Така 170-сантиметровият играч ще срещне Каспър Рууд в пряк спор за титлата, което означава, че ще видим мач между последните двама шампиони от турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След две победи в един ден: Шварцман ще може да дублира трофея си в Буенос Айрес! Калоян Соколов
Теми:  
atp | буенос айрес | диего шварцман | каспър рууд | лоренцо сонего | Обзори | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook