След двубоя с Григор: Тийм бе развенчан от млад талант и отпадна в Уинстън Сейлъм

от в 05:04 на 25.08.2022
Мартин Петков

През вчерашния ден на надпреварата в Уинстън Сейлъм за откриващия си двубой в американския град на корта излезе първата ни ракета Григор Димитров, който върза ,,геврек" на бившия номер 3 Доминик Тийм, но впоследствие поради здравословни проблеми българинът бе принуден да се откаже при резултат 6:0 2:4, с което австриецът продължи напред в състезанието. Още днес във фазата на осминафиналите бившият шампион от Шлема срещна 20-годишния талант Джак Дрейпър, който се радва на силен сезон на твърди кортове и все още е непобеден в първия кръг на АТР надпревара през годината, имайки актив от 8:0 успеха.

Сблъсъкът представляваше копие на вчерашната среща между хасковлията и Доминатора, след като Тийм физически изнемогваше пред темповата игра на британеца, който дирижираше случващото се и необезпокояван триумфира за час и 17 минути на корта - 6:1 6:4. Посредством победата си световният номер 55 се класира за четвъртфиналите, където му предстои да се изправи срещу един измежду защитаващия шампион Иля Ивашка и намиращия се извън първата стотица Марк-Андреа Хюслер.

В началото на двубоя бившият трети в света изпитваше сериозно затруднение с това да намира очертанията на корта при опитите си да поема инициативата с агресивни удари, от което младокът извлече максимума позитиви, след като единствено връщаше топката от другата страна на мрежата и скоро вече имаше убедителен аванс от 5:0. Все пак австриецът съумя да се разпише в резултата, печелейки последвалото си подаване, но Дрейпър беше безупречен във всеки един аспект и записа откриващия сет на сметката си едва 25 минути след началото.

Във втората част шампионът от US Open 2020 покачи значително равнището си и демонстрира умела защита в ключовите моменти, като в играта му зачестиха излизанията на мрежата, чрез които матираше британеца и отрази редица брейкболи, за да поддържа паритета на корта - 4:4. Талантливият представител на новото поколение обаче нито за секунда не се отказа от стратегията си да е крайно агресивен, търсейки линиите, когато удря топката от форхенд страната си и подпомогнат от прекомерния брой неточности на Тийм реализира късен пробив в деветия гейм, който му донесе и крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След двубоя с Григор: Тийм бе развенчан от млад талант и отпадна в Уинстън Сейлъм Мартин Петков
Теми:  
atp | джак дрейпър | доминик тийм | уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook