След фиаското с Фриц: От ATP обявиха приемането на ново правило, а той им се присмя

от в 17:13 на 16.08.2024
Калоян Соколов

От ATP взеха нужните мерки след фиаското с Тейлър Фриц. Припомняме ви, че най-добрият американски тенисист трябваше да се сдобие с точка за пробив в шестия гейм на втория сет от мача си срещу Брендън Накашима в откриващия кръг на Мастърса в Синсинати, но елетронната система се повреди и не отчете сериозен аут след удар на Накашима. Впоследствие съдията на стола получи сигнал, че е била допуснат грешка, само че взе решение за преиграване на точката с мотива, че Фриц не е спрял веднага разиграването.

Последва оправдана гневна реакция на световния номер 12, който обясни, че не му е работа да спира играта, когато електрониката отговаря за отсъжданията по линиите и заяви как никога не е виждал подобна лудост на тенис корта.

В крайна сметка Фриц загуби въпросния гейм и впоследствие цялата срещата, а множество негови колеги, сред които Денис Шаповалов, Танаси Кокинакис, Алекс Микелсен и Даниил Медведев изразиха недоумението си от поведението на арбитъра Грег Алънсуорт.

Скандалът породи бърза реакция от страна на ATP и днес от организацията обявиха, че въвеждат ново правило, според което съдиите няма да имат право на интерпретация при бъдещи засичания на системата и бившият шампион в Индиън Уелс веднага би спечелил точката, ако отново се окаже в подобна ситуация.

"Слава богу! Ако ударите топка в аут, губите точката... Истинско новарство!" - гласеше ироничната реакция на американеца в социалните медии, който очевидно все още не е преглътнал случилото се онзи ден.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След фиаското с Фриц: От ATP обявиха приемането на ново правило, а той им се присмя Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | синсинати | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook