След фиаското в САЩ: Джокович потвърди участие на дебютиращ в календара ATP турнир!

от в 15:10 на 21.03.2023
Мартин Петков

През последните два сезона провеждането на турнира от категория АТР 250 в Белград, бил в миналото част от Тура в периода от 2009 до 2012 година, беше подновено, след като локацията на състезанието от същия ранг в Будапеща беше преместена в сръбската столица. В ролята на турнирен директор пък беше чичото на Новак Джокович - Джордже Джокович, докато самата надпревара се провеждаше в тенис центъра на 22-кратния шампион от Шлема, който беше неизменна част от досегашните три издания на турнира, триумфирайки веднъж с титлата.

Плановете на семейство Джокович за самото състезание обаче се оказаха доста по-обширни и през миналата година те решиха да реновират комплекса с идеята той да се превърне в надпревара от сериите АТР 500. Това доведе и преместването на самия турнир от Белград в босненския град Баня Лука за провеждането му през 2023-та година, което ще се случи в дните от 17 април до 23 април, като списъкът с участниците вече е налице.

Безспорно, името, което приковава погледите на всички, е това на бившия номер едно Новак Джокович, който след недопускането си да влезе на територията за САЩ, поради задължителната ваксинация за чужденци, за Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, изпълни казаното от себе си и се включи в надпреварата, въпреки промяната в нейната локация. Шампионът от 2022-ра в Белград - Андрей Рубльов, също няма да пропусне да защитава титлата си, като е подал заявка за босненския град, а третият член на световния топ 20, избрал да вземе участие в състезанието, е носителят на трофея от Мастърса в Синсинати - Борна Чорич.

Сред останалите тенисисти, които любителите на спорта в Баня Лука ще имат честта да гледат на живо, откриваме екстравагантния Фабио Фонини, ветераните Ришар Гаске и трикратния шампион от Големия шлем - Стан Вавринка, както и младите надежди на следващата генерация Миомир Кецманович и Иржи Лехечка.

Пълния списък с участниците за АТР 250 турнира в Баня Лука можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След фиаското в САЩ: Джокович потвърди участие на дебютиращ в календара ATP турнир! Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | борна чорич | новак джокович | ришар гаске | списък | Стан Вавринка | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook