След финала в София: Тони Надал награди 15-годишния Иванов с "уайлд кард" за Чаланджър!

от в 22:28 на 25.08.2024
Калоян Соколов

Иван Иванов впечатли сериозно света на тениса през миналата седмица, превръщайки се в първия роден през 2008-а година тенисист, който достига до финал на професионален турнир при мъжете. 15-годишният българин никога досега не беше играл в основната схема на фючърс състезание, но показа, че вече е напълно готов за това ниво, постигайки 4 поредни победи по пътя си към финала, включително такава с 6:2 6:2 над втория поставен Артур Геа (световен номер 354).

Така Иван завоюва своите първи 8 точки за световната ранглиста и утре ще дебютира в нея, придвижвайки се до около номер 1200 в света. Това не е убягнало на Тони Надал, който е турнирен директор на Чаланджъра в Манакор, който ще се проведе на твърдите кортове в академията на Рафаел Надал (26 август - 1 септември). Припомняме ви, че тийнейджърът тренира на същото място и има предоставена пълна стипендия, така че би трябвало да се чувства повече от комфортно в тези игрови условия.

Първият съперник на Иванов ще бъде литовеца Едас Бутвилас, чиято форма също върви по възходяща линия. Световният номер 405 през миналата седмица игра финал на 25-хилядник в Португалия, а преди това достигна до 1/4-финалите на Чаланджъра в Порто. Ако родният ни представител съумее да надвие Бутвилас, то за влизане в основната схема би могъл да премери сили с друг литовец, а именно 3-ия поставен Рикардас Беракис, който е бивш член на топ 50 и има две класирания за ATP финали в своята кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След финала в София: Тони Надал награди 15-годишния Иванов с "уайлд кард" за Чаланджър! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | иван иванов | манакор | тони надал | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook