След героичния обрат на Laver Cup: Александър Зверев се оттегли от надпреварата в Пекин

от в 17:55 на 25.09.2024
Елеонора Александрова

Александър Зверев се оттегли от ATP 500 турнира в Пекин, където трябваше да е поставен под номер едно. Новината бе неочаквана за тенис феновете, тъй като световният номер 2 я обяви броени часове след успеха на Европа в Laver Cup, за който имаше сериозна роля, осъществявайки обрат срещу Франсис Тиафо в задължителен за спечелване мач от отбора на Европа. Оказва се, че германецът е проявил истинско геройство, защото е играл с пневмония и това застрашава цялото му азиатското турне.

„За съжаление, бях диагностициран с пневмония, която е и причината за физическите затруднения, които изпитвам напоследък. Трябва да се погрижа за здравето си, за да мога да се състезавам отново на най-високо ниво, възможно най-скоро.

Много съм разочарован, че няма да мога да играя в Пекин. Ще ми липсват китайските фенове и се надявам в близкото бъдеще отново да имам възможността да играя пред тях." - допълни Зверев, който по този начин загатна, че би могъл да пропусне и и Мастърс надпреварата в Шанхай, която стартира веднага след това.

Източник: Tennis Up To Date


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След героичния обрат на Laver Cup: Александър Зверев се оттегли от надпреварата в Пекин Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook