След година извън кортовете: Бивша номер три се завръща в Тура през следващия месец!

от в 18:42 на 08.03.2023
Калоян Соколов

Елина Свитолина потвърди, че планира завръщане в WTA Тура. Украинката изигра последния си мач през миналия март, когато отпадна на старта в Маями, а впоследствие заяви, че е психически изтощена от руската инвазия в нейната страна и планира да си вземе почивка от спорта. Скоро след това пък стана ясно, че Свитолина и Гаел Монфис очакват своето първо дете, като бившата номер три роди своята дъщеричка Скай на 15 октомври.

Изглежда обаче една година пауза е напълно достатъчна за бронзовата медалистка от последната Олимпиада и тя ще се опита да съчетае майчинството със задълженията си на корта. Припомняме ви, че самият Монфис ще се завърна днес, изправяйки се срещу Джордън Томпсън в откриващия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, а госпожа Монфис планира да бъде обратно в действие за надпреварата на червени кортове в Чарлстън (3-9 април).

Настоящата 875-та ракета на света беше в топ 20, когато прекъсна състезателна дейност и ще има правото да използва защитен ранкинг, който е нейният билет към участие на всички големи състезания на ниво WTA. Към момента 16-кратната шампионка в Тура се готви под зоркия поглед на нидерландския специалист Раймон Слуитър, чиито услуги за последно бяха ползвани от Кики Бертенс, която прекрати своята кариера през 2021-ва година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След година извън кортовете: Бивша номер три се завръща в Тура през следващия месец! Калоян Соколов
Теми:  
wta | елина свитолина | завръщане | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook