След избегнатата дисквалификация: Бруксби отстрани бивш финалист в Индиън Уелс

от в 10:12 на 27.03.2022
Калоян Соколов

Дженсън Бруксби е едно от най-коментираните имена в тенис света през последните дни, след като в миналия си двубой хвърли своята ракетата по посока на един от подавачите на корта и тя го закачи по крака. Ако следваме правилника на спорта, то младокът трябваше да бъде дисквалифициран от Мастърса в Маями, но главният съдия Карлош Бернардеш го пожали и американецът се размина само с наказателна точка. Сега изглеждаше сякаш американецът живее втори живот в надпреварата и засега се възползва максимално от него. Световният номер 39 напълно обезличи Николоз Басилашвили, разгромявайки миналогодишния финалист от Индиън Уелс с 6:3 6:1 и в трети кръг му предстои да се изправи срещу опитния Роберто Баутиста Агут.

Още в началните минути се видя колко удобен съперник е грузинецът за Бруксби, защото му позволяваше да използва неговата сила срещу него и спокойно местният любимец можеше да заеме любимата си контрираща позиция. Басилашвили правеше всичко възможно да пласира ударите си далеч от опонента, само че непоставеният тенисист отново блесна със страхотното си позициониране по корта и имаше отговор за всяка една от атаките на по-високоранкирания играч, който допусна пробив в петия гейм и скоро сетът отиде в актива на американеца.

Бруксби продължи да доминира във втората част, където с лекота взе преднина от 4:0 и всичко изглеждаше решено в негова полза. Все пак 18-ият поставен не се беше предал и върна един от брейковете си изоставане, но оттам насетне 21-годишният състезател отново пое нещата в свои ръце и се поздрави с безметежен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След избегнатата дисквалификация: Бруксби отстрани бивш финалист в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | дженсън бруксби | маями | николоз басилашвили | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook