След като отстрани шампионката: 19-годишната Пари продължава победния си ход на РГ!

от в 23:52 на 25.05.2022
Мартин Петков

Диян Пари постигна изненадващ успех на старта на Ролан Гарос, след като осъществи фамозен обрат, за да изхвърли действащата шампионка от надпреварата. 19-годишната местна представителка с победата несъмнено обра овациите от страна своите сънародници, които бурно я подкрепяха в двубоя ѝ от втори кръг срещу Камила Осорио.

В хода на срещата французойката поддържаше висока ефективност на първо подаване, от където дойде и голямата разлика в силите спрямо съперничката ѝ, което примесено с подкрепата от трибуните изигра ключова роля и Пари се поздрави с победата след 6:3 6:3, дошла за 1 час и 20 минути на корта. В двубой за място във втората седмица световната номер 97 ще срещне бившата финалистка от турнира Слоун Стивънс.

Още от началните минути на двубоя двете състезателки се ,,захапаха", като посрещачките имаха далеч по-голямо предимство в геймовете, но след серия пробиви домакинската представителка излезе напред в резултата с 3:1. Впоследствие 19-годишната тенисистка съумя да увеличи преднината си, но рибрейк от колумбийката остави интригата в частта жива. Пари нито за миг не се поддаде на напрежението и след като отрази брейкбол в осмия гейм, още при идното подаване на световната номер 66 реализира пробив, благодарение на страхотна офанзива и записа откриващия сет на сметката си.

Втората част стартира с видимо покачена агресия в ударите на Осорио, която ѝ донесе искания резултат и колумбийката взе ранен пробив брейк аванс. Постепенно се създаде убеждението, че по-високоранкираната състезателка е набрала нужния ритъм по пътя към изравняване на общия резултат, но няколко наглед лековати грешки предадоха инициативата на Пари, която това ѝ чакаше, за да разгърне пълния си потенциал и със серия от пет безответно спечелени гейма стигна до крайния успех, който я изпраща на дебютно участие в трети кръг на турнир от Големия Шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След като отстрани шампионката: 19-годишната Пари продължава победния си ход на РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | диян пари | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook