След кошмара на Уимбълдън: Седмите поставени се преродиха в Ню Йорк и спечелиха US Open!

от в 21:06 на 07.09.2024
Елеонора Александрова

Макс Пърсел и Джордан Томпсън са новините шампиони на US Оупън на двойки при мъжете, като това е дебютен "мейджър" трофей за Томпсън и втори такъв за Пърсел, който е печелил Уимбълдън заедно с Матю Ебдън през 2022-ра. Двамата представители на топ 100 на сингъл, които са седми поставени в схемата победиха немското дуо (десети поставени) Кевин Кравиец и Тим Пюц с 6:4 7:6(4) за 1 час и 36 минути игрово време.

Това е и първата "мейджър" титла, която двамата австралийци печелят заедно, след като преди броени месеци те загубиха неочаквано на финала на Уимбълдън от сензационните шампиони Хари Хелиоваара и Хенри Пейтън, пропускайки три мачбола.

Още в самото начало седмите поставени притиснаха своите опоненти и се сдобиха с 3 брейкбола. Германците отвърнаха с отлични реакци в близост до мрежата и се измъкнаха от трудното положение, но по-високоранкираните тенисисти продължаваха да впечатляват с качеството на ретурите си и достигнаха до заслужен пробив в петия гейм. Впоследствие Кравиец и Пюц стабилизираха играта си и имаха две възможности за изравняване на резултата, но австралийците показаха достатъчно здрави нерви, за да затворят първия сет с 6:4.

Томпсън и Пърсел продължаваха да стоят по-добре на корта и във втората част и се откъснаха с пробив напред в петия гейм. Напрежението обаче се покачваше с всяка изминала минута, а това позволи на Кравиец и Пуец да притиснат своите съперници и да ги пробият, когато те сервираха за шампионката титла - 5:5.

Впоследствие се стигна до тайбрек, където десетите поставени  поведоха с минибрейк за 3:1, само че Пърсел и Томпсън отново поеха инициативата и печелейки шест от следващите седем точки, обърнаха резултата в своя полза, за да се поздравят като първата изцяло австралийска двойка от 28 години насам, която печели US Open!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След кошмара на Уимбълдън: Седмите поставени се преродиха в Ню Йорк и спечелиха US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | Двойки | джордан томпсън | макс пърсел

Коментари





Следвайте ни в Facebook