След купища грешки и съперниково отказване: Алкарас изведе Испания до триумф над Чехия

от в 21:18 на 11.09.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се завърна на победния път, макар и това да се случи по нежелан начин. Карлитос реши да не си дава почивка след разочроващо ранното отпадане на US Open, където беше победен още във втория кръг от Ботик ван де Зандсхулп, с което маркирахме трето поражение в последните 4 срещи на 21-годишния тенисист.

Алкарас се отправи от Ню Йорк към Валенсия, за да се опита да помогне на испанския отбор за Купа "Дейвис" в мисията му да се класира за финалната фаза на надпреварата. Първата стъпка към изпълнението на тази мисия беше направена, след като домакините постигнаха успех в откриващия си двубой от предварителната групова фаза, където техни съперници са Чехия, Австралия и Франция.

Роберто Баутиста Агут изведе "Ла Фурия Роха" напред в резултата в днешния сблъсък срещу Чехия, надигравайки Иржи Лехечка със 7:6(1) 6:4, а впоследствие световният номер три беше стартирал направата на обрат в двубоя си с Томаш Махач, но крампите не позволиха на първата ракета на чехите да завърши мача и той се отказа в първия гейм на третия сет - 6:7(3) 6:1 0:0 и отказване на Махач след 1 час и 41 минути игрово време.

Срещата стартира с кошмарен сервис гейм на чеха, който предаде подаването си с двойна грешка, но 3-кратният "мейджър" шампион беше също толкова неубедителен от сервис линията и инкасира рибрейк на нула. Оттам насетне станахме свидетели на същински фестивал на непредизвиканите грешки, като двамата допуснаха общо 40 в първия сет, а Алкарас изобщо не можеше да намери корта в последвалия тайбрек и се оказа догонващ в сетовете.

Във втората част видяхме истинското лице на големия испанския шампион, чиито неточности отстъпиха място на уинърите и той неколкократно вдигна публиката на крака със зрелищни изпълнения. Карлитос достигаше до всяка една топка и контрираше безмилостно своя съперник, ккето му позволи да спечели 5 поредни гейма и да изравни общия резултат в срещата.

Това се оказа и напълно достатъчно за победата от страна на бившия номер едно, тъй като крампите не позволяваха на 1/8-финалиста от US Open да се движи нормално и той реши да прекрати участието си в двубоя, а по този начин финалната среща между двата отбора на двойки се обезсмисли.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След купища грешки и съперниково отказване: Алкарас изведе Испания до триумф над Чехия Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | купа дейвис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook