След луд мач: 21-годишният Иванов подчини третия поставен и ще играе нов 1/2-финал

от в 16:02 на 03.06.2022
Мартин Петков

Симон-Антъни Иванов е една от големите надежди на родния тенис и за радост на всички ни представянето му се намира в сериозен подем напоследък. 21-годишният ни сънародник достигна до дебютния си финал на сингъл в професионалния тенис през 2021-ва, но оттогава не съумяваше да разгърне изцяло своя безспорен потенциал. Миналата седмица обаче се превърна в повече от успешна за родния ни представител, който записа серия от четири последователни победи и за втори път имаше възможност да спори за трофей от началото на кариерата си в мъжкия тенис, но за съжаление, силите му не стигнаха, за да вдигне отличието в гръцкия град Ираклион.

Иванов през тази затвърди впечатленията, че финалът му в Гърция не е плод на случайност, като чрез безапелационни победи преодоля първите два кръга на фючърс турнира от категория М15 в Будва. В хода на днешния ден нашенецът надгради значително в играта си и демонстрира сериозен характер, когато бе на косъм от поражението, за да се поздрави с трудно изкованата победа за 2 часа и 41 минути на корта след 6:4 4:6 6:4 срещу световния номер 459 Тристан Шоолкате, който се намира над два пъти по-напред в ранкинга спрямо класирането на българина. Успехът изпраща 21-годишният ни състезател на втори пореден полуфинал, където му предстои да срещне поставения под номер две в схемата Кумоюн Султанов, който по-рано днес отстрани другия ни представител в лицето на Габриел Донев.

Сънародникът ни изпита сериозни трудности на старта на двубоя, като инкасира пробив още в дебютното си си подаване и изостана назад в резултата. Световният номер 966 обаче запази нужното спокойствие, предвид тежката ситуация, в която попадна и завоюва два последователни гейма на нула, за да възстанови паритета. Постепенно сервиращите се утвърдиха като доминанти на корта, преди в осмия гейм Иванов да се изправи срещу брейкбол, който отрази безпроблемно, и още в последвалото подаване на противника си да оползотвори възможността си за нов пробив, който се оказа решителен за изхода на откриващия сет в полза на българина.

Началото на втората част беше повече от перфектно за Симон-Антъни, който на бърза ръка си осигури комфортен аванс от 3:0, като разполагаше с два пробива аванс. За съжаление обаче, моментен спад в иначе безупречната игра на родния тенисист позволи на далеч по-високоранкирания му съперник да осъществи контрол над случващото се, за да бъде възстановен паритета при 3:3. Впоследствие 21-годишният ни сънародник на няколко пъти пропиля брейкболи и подтиснат от напрежението се пречупи в най-неподходящия момент, допускайки късен пробив, чрез който резултатът в отделните части бе изравнен.

Симон-Антъни бързо съумя да забрави случилото се и не се повлия от негативните емоции, което мигом даде своето отражение върху играта му и той поведе с пробив на старта на решителния сет. За съжаление, след положителните моменти последва нов сериозен спад при българина и той не просто загуби предимството, а дори изостана с брейк пасив при 2:4. Иванов за пореден път демонстрира голямата си воля и хъс за победа, като мигновено реализира рибрейк, чрез който взе инициативата на своя страна и използва вдъхновението в играта си по най-добрия възможен начин, печелейки си пробив аванс в деветия гейм, благодарение на който минути по-късно триуфмира в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След луд мач: 21-годишният Иванов подчини третия поставен и ще играе нов 1/2-финал Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | българия | симон антъни иванов | симон-антони иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook