След над 2 часа битка: Синер се справи със световния №86 и е 1/2-финалист в Умаг!

от в 20:58 на 29.07.2022
Мирела Николова

Яник Синер направи един от най-добрите турнири в кариерата си по време на тазгодишното Открито първенство на Великобритания, където достигна до четвъртфиналната фаза и бе напът да елиминира Новак Джокович, след като поведе с 2:0 сета. Въпреки че допусна обрат, италианецът може да бъде доволен от отличното си представяне в британската столица, което пренесе и на АТР 250 надпреварата в Умаг през настоящата седмица. Днес световният №10 постигна втори пореден двусетов успех над Роберто Карбайес Баена с 6:4 7:6(5), благодарение на който намери място в полуфиналната фаза, където му предстои да се изправи срещу изненадата на турнира Франко Агаменоне.

От самото начало на срещата си личеше разликата в класите на двамата състезатели и на младока не му отне много време, за да вземе предимство в резултата, реализирайки първи пробив за 2:1. Четвъртфиналистът от Уимбълдън продължи да налага своето темпо на игра и благодарение на дълбоко пласираните си удари успяваше да създава проблеми на своя опонент, който не получи нито една възможност за връщане на брейка, и скоро откриващата част отиде в сметката на фаворита.

Синер продължи да доминира на корта и във втория сет, където достигна до пет брейкбола във второто подаване на испанеца, но не съумя да материализира нито един от тях. Последваха серия от рутинно спечелени геймове от сервиращите, преди поставеният под номер две да осъществи пробив за 6:5. Подавайки за крайната победа обаче, италианецът се поддаде на напрежението и бе пробит, поради което се стигна до тайбрек. В него Синер рано взе предимство в точките, повеждайки с 6:2, и макар да пропусна първите три мачбола, то при четвъртия си опит успя да сложи край на спора в своя полза.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След над 2 часа битка: Синер се справи със световния №86 и е 1/2-финалист в Умаг! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | умаг | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook