След над 3 часа зрелище: Мъри елиминира втория поставен и е 1/4-финалист в Сидни!

от в 15:11 на 12.01.2022
Мирела Николова

Анди Мъри бе навлязъл в забележителна форма в края на миналия сезон и това обнадежди феновете му, че през новата година ще можем да го виждаме все по-често в заключителните етапи на турнирите. Британецът започна с фалстарт 2022-ра, след като загуби първия си мач от надпреварата в Мелбърн през миналата седмица, но през последните два дни показва великолепна игра в Сидни, която го изведе до място на четвъртфиналите.

Днес сър Анди бе въвлечен в истинско тенис зрелище, продължило точно 3 часа и 14 минути, преди в крайна сметка да сломи съпротивата на световния №23 Николоз Басилашвили, триумфирайки в мача след 6:7(4) 7:6(3) 6:3. Така той си осигури място в четвъртфиналната фаза, където го очаква двубой срещу Давид Гофен.

В началото на срещата началният удар и на двамата състезатели не бе на необходимата висота и така всеки от тях бе изправен пред опасност от ранен пробив. Макар да успя да спаси дебютното си подаване, грузинецът не намери начин да предотврати безмилостната акция на Мъри в последвалия сервис гейм и така се стигна до първия брейк, прибавен към актива на бившия №1. Той безпроблемно консолидира аванса си за 4:1, а впоследствие дори сервираше за спечелване на сета, но точно тогава Басилашвили вдигна оборотите и се завърна в последния възможен момент. Стигна се до тайбрек, който се развиваше равностойно, но неточност от страна на британеца даде инициативата на 23-ия в света, който не се нуждаеше от втора покана, за да затвори частта в своя полза.

Двубоят продължи да бъде изключително оспорван и във втория сет, когато Мъри отново бе този, който съумя първи да реализира пробив и да се откъсне с 4:2. Благодарение на дълбоките си ретури и отличната игра в офанзивен план Басилашвили нееднократно достигна до възможности за връщане на пробива, но трикратният шампион от Шлема демонстрира завидна устойчивост и успяваше да поддържа преднината си. Подавайки за успеха в сета, Мъри поведе с 40:15 и когато изглеждаше, че скоро ще бъде сложен край на втората част, световният №23 заличи аванса на съперника си, след като отново нанесе пробив за 5:5. И този сет бе решен в тайбрек, където бившият лидер в ранглистата показа, че си е взел поука от предходния, и без затруднения изравни резултата в отделните части.

Оттам насетне Мъри установи контрол върху събитията на корта, откривайки с пробив решителния сет - 3:0. Играта на британеца бе почти изцяло лишена от грешки, което му позволи да достигне до нови три брейкбола за 4:0, които обаче не бяха материализирани. Устремът му се запази и той бе безупречен от сервис линията до деветия гейм, когато подаваше за победата. Въпреки че изостана с 30:40, Анди показа характер и измъкна така важния гейм, за да подпечата билета си за четвъртфиналите.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След над 3 часа зрелище: Мъри елиминира втория поставен и е 1/4-финалист в Сидни! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | николоз басилашвили | Обзори | сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook